Tandkunsten – Danmarks første miljøcertificerede tandlæge

Det har været en lang og lærerig proces for hele personalet, da Tandkunsten besluttede sig for at blive miljøcertificeret og tage ansvar i det daglige arbejde. Alt har været oppe at vende – og diskuteret!

Besøg Tandkunsten på Østerbro eller på deres hjemmeside og Facebook.

Som forbruger kan du nu også træffe bæredygtige valg, når du går vælger tandlæge. Tandkunsten er som den første tandlægeklinik i Danmark blevet miljøcertificeret med ISO 14001, som er den mest anerkendte internationale standard indenfor miljøledelse.

“Som arbejdsplads kan vi gøre en større forskel end vi kan som enkeltpersoner, og vores ambition er, at vi vil opføre os så bæredygtigt og ansvarligt som vi kan”, fortæller Lise Lotte Olsen, som i sin tid startede Tandkunsten.

Certificeringen betyder, at der stilles høje krav til brug af miljøvenlige produkter og bæredygtige arbejdsgange, som kontrolleres regelmæssigt af en tredjepart. Klinikken anvender derfor Svane- og blomstermærkede produkter både i behandlinger og i rengøringen, og klinikkens udstyr er købt med el- og vandbesparelser for øje. Klinikken har samtidig fokus på affaldssortering og har en ISO 9001-certificering, som et bevis på deres kvalitets- og hygiejnesikring.

Processen mod at blive mere bæredygtig fortsætter. Du kan derfor med god samvittighed sætte dig tilrette i tandlægestolen, og tage imod gode bæredygtige råd fra de fagligt kompente tandlæger og klinikassistenter i den fine gamle Østerbro-lejlighed, hvor klinikken holder til.

Adresse: Lyngbyvej 58, 2100 København Ø
Kontakt og åbningstider: www.tandkunsten.dk

 

Der er udskiftet både inventar og elselskab, og den bæredygtige tankegang er blevet en del af samtaleemnet personalet imellem.

 

Alle er stolte over miljøcertificering, og hverdagen leves efter ISO-håndbogen. Klinikken opsætter hele tiden nye miljømål, som alle på klinikken er med til at definere.

 

Tandkunsten var også med på Grøn KBH-messen, hvor de delte ud af bambus-tandbørster og gode råd om bæredygtig tandpleje.

Du finder Tandkunsten her: