Mærker og certificeringer – Smykker

Certificeringer skaber gennemsigtighed og hjælper dig med at handle efter dine værdier

Der findes endnu ikke et samlet bæredygtighedsmærke, som en virksomhed kan sætte på sit produkt og kalde for bæredygtigt. Det har ikke været muligt at definere og kontrollere, hvordan en virksomhed skal dokumentere en samlet indsats. Derfor kan ingen virksomheder eller produkter kalde sig bæredygtige.

Til gengæld findes der et hav af mærker, der hver især sætter id på et eller flere områder af bæredygtighedsbegrebet – Læs mere om det her.

Fairmined bruges i smykkeindustrien og tager hensyn til både sociale forhold og miljø. Certificeringen sikrer bedre arbejds- og levevilkår for minearbejdere, der udvinder guld og sølv. De stiller både krav til løn, arbejdssikkerhed og brugen af kemikalier, ligesom de bekæmper børnearbejde.

Fairmined Ecological Gold stiller større krav – bl.a. må der slet ikke bruges giftige kemikalier ved udvindingen og lokale økosystemer skal genetableres. Ved Fairmined Standarder, støtter man ansvarligt forvaltede samfundsminer. Læs mere om Fairmined her.

Fairtrade Gold & Silver tager hensyn til sociale forhold og miljø. Certificeringerne støtter mindre minedrifter og sikrer gode arbejdsvilkår og løn for minearbejderne. Samtidig stiller de krav til, at minedriften er konfliktfri hele vejen igennem – altså at den ikke støtter krig, terror og andre konflikter. For at opnå certificeringerne skal minedriften have et minimalt brug af kemikalier for at beskytte både arbejdernes sundhed og lokalmiljøet. Læs mere om Fairtrade Gold & Silver her.

TÜV biodegradable – Sikkerhed for at et produkt eller emballager nedbrydes helt i forskellige naturlige omgivelser uden skadelige bivirkninger på naturen. For at undgå misvisende kommunikation analyserer certificeringsudvalget hver ansøgning for at kontrollere, om certificeringen af ​​dette produkt er acceptabelOK biodegradable MARINE – I betragtning af, at det meste af det marine affald er landbaseret, er marin bionedbrydelighed en merværdi for ethvert produkt eller emballage, uanset hvor det forbruges.

OK biodegradable SOIL- er en garanti for, at et produkt eller emballage nedbrydes fuldstændigt i jorden uden at påvirke miljøet negativt.

OK biodegradable WATER – er en garanti for, at et produkt eller emballage nedbrydes fuldstændigt i ferskvandsmiljø uden at påvirke miljøet negativt. 

Læs mere om Biologisk Nedbrydning her.

 

Cradle to Cradle tager hensyn til miljø, klima og sociale forhold. Certificeringen kigger på produktets miljøpåvirkning fra “vugge til vugge” og stiller høje krav til arbejdsforhold, cirkulær økonomi og minimal forurening af vand, jord og luft. Cradle to Cradle-certificerede produkter tærer ikke unødigt på jordens ressourcer – de cirkulerer i naturens eget kredsløb og skal kunne bruges igen og igen. Måske det tætteste vi kommer på et “rigtigt bæredygtigheds” certifikation. Læs mere om Cradle to Cradle her.