Vi vil gerne bevæge dig – et skridt ad gangen.

GoGreen Danmark er en bevægelse, der har som målsætning at inspirere dig til at træffe de valg, der har en positiv indflydelse på vores planet i fremtiden.

Alt hvad vi gør, har derfor ét formål: At vise dig mangfoldigheden af muligheder for at træffe mere bæredygtige valg, når du handler – uanset om du er forbruger eller repræsenterer en virksomhed

I denne lidt utraditionelle tidslinje får du et overblik over, hvad vi har gjort, siden GoGreen Danmark så dagens lys i 2010. Og et indblik i, hvilke mennesker der gennem tiden har været med til at gøre GoGreen-bevægelsen mulig.

2022 - december: På rundvisning med politiker

GoGreen Danmark er upartisk – men derfor kan vi godt tale med politikere om politik. En af årets sidste bedrifter var en rundtur med den nyudnævnte folketingspolitiker Marianne Bigum til en snak med virksomhederne i netværket. Blandt andet om, hvor de mærker en barriere, når det handler om at udvikle en mere bæredygtig forretningsstrategi.

2022 - december: Julemarked i København

På markeder får du mulighed for at møde virksomhederne fra netværket,høre om deres passion, og om hvordan virksomhederne hver især arbejder med de bæredygtige elementer i forretningen. Vores første julemakedet blev holdt på Babette Guldsmeden og her blev der serveret ansvarlige julegaver i lange baner, snakket med kunder og ikke mindst netværket medlemmerne imellem.

2022 - september: Grønt Design & LIvsstil i Helsingør

I samarbejde med Helsingør Kommune blev Værftets Madmarked omdannet til et marked kun for virksomheder med miljø- og/eller socialt ansvarlige produkter. For at få en stand på markedet er virksomheden screenet. Så når du handler på et af vores markeder, handler du hos virksomheder, der også har hjertet med i forretningen.

Næste marked i Helsingør er den 16. september 2023.

2022 - august: Klimafolkemødet i Middelfart

Klimafolkemødet er et årligt event, der sætter klimaet øverst på agendaen. Her er et stort udbud af politiske talks og interesseorganisationer, der alle har fokus på de udfordringer, vi står overfor og hvilke løsninger, der findes derude. På vores stand blev vi gang på gang mødt med bemærkningersom “Sikke en god ide – det er jo lige det vi står og mangler”. GoGreen Guide er en del af løsningen – og vi arbejder hårdt på at den bliver reelt landsdækkende.

 

2022 - april: Relancering af GoGreen Helsingør

Virksomheder, der tænker bæredygtighed ind i forretningen ligger ikke altid på hovedgaden. Heller ikke i provinsen. Derfor sætter vi et større researcharbejde i gang, når vi skal udgive en GoGreen Guide lokalt. Og vi bliver altid overraskede over, hvor mange virksomheder, der arbejder på at drive en ansvarlig forretning. I Helsingør Kommune kom vi op på 50 virksomheder.

I løbet af foråret 2023 kommer en opdatering med flere virksomheder.

2021 - marts:  Foredrag skaber bevægelse og handling

Foredrag er en god måde at nå mennesker, der endnu ikke er kommet så langt i rejsen mod en mere bæredygtig hverdag. Vi holder især foredrag for virksomheder, der har brug for en indflyvning i, hvad bæredygtighesbegrebet dækker over, og hvordan man involverer sine medarbejdere i omstillingen “Tak for et inspirerende indlæg – det har givet fornyet inspiration til, hvordan vi kan få den grønne omstilling endnu bedre på dagsorden”. Sparekassen Kronjylland.

2021 - juni: GoGreen Danmark på det officielle Københavner-turistkort

Vi har gennem årene haft et tæt samarbejde med Københavns Turistkontor og er meget stolte over at blive en del af løsningen på det officielle turistkort. Med illustrationer og tekster, bliver der henvist til vores app ‘GoGreen Guide’ med en opfordring til turisterne om at downloade app’en.

2021 - april: 10 års jubilæumsguide på gaden

Tænk der allerede er gået 10 år. Den tanke løb gennem hovedet mange gange i 2021, hvor vi udgav et jubilæumskort over Frederiksberg Kommune. ⁠Som altid viser guiden vej til virksomheder, der udover at tænke ansvarlighed i måden at drive forretning på også leverer høj kvalitet, langtidsholdbart design. passion og kærlighed til planeten.

Bemærk: Kortet er ikke ajourført  og er derfor ikke nødvendigvis retvisende længere i forhold til de virksomheder, der har plads på kortet

2020 - maj: Hvordan skaber vi en bæredygtig virksomhedskultur?

Aarhus Universitet søsatte et forskningsprojekt med titlen “Hvilke fundamentale “gaps” er der i vores viden om, hvad bæredygtighed betyder i en lærings-, uddannelses- og innovations-sammenhæng”. Og hvem er bedre end frontløberne i GoGreen Danmark kunne levere input til det projekt! Vi samlede 12 af frontløberne i netværket til en workshop med best practise og erfaringer fra virkeligheden, som AU brugte i sit videre projekt som eksempler på, hvordan teori arbejder i praksis.

2019 juli: Green Design Market - Roskilde Festival

Hvordan skelner man “sort” fra “grøn”, når det gælder non-food produkter og brands? Det spørgsmål hjalp vi  Roskilde Festival med at løse, da de ville etablere et marked kun for bæredygtige brands. Det blev en fest for en masse seje GoGreen’ere og vi har været med lige siden.

2019 - august: Paneldebat: Hvordan er man en bæredygtig forbruger?

Før corona holdt vi flere paneldebatter, hvor vi inviterede virksomhedsledere fra GoGreen Danmark netværket til debat om, hvordan et bæredygtigt mindset efterleves i virksomhederne. Det kom der mange gode diskussioner ud af mellem forbrugerne og virksomhederne.

 

2019 - juli: Opdatering af GoGreen Guide i København

i vil gerne gøre det nemmere for dig, at træffe ansvarlige valg, når du handler. En af måderne er vores fysiske byguides, der viser vej til alle de virksomheder, der har fokus på et eller flere elementer af bæredygtighedsbegrebet. Vi oplever, at kortene får permanent plads i tasken eller på opslagstavlen hos både turister og lokale brugere af byen.⁠

Bemærk: Kortet er ikke ajourført  og er derfor ikke nødvendigvis retvisende længere i forhold til de virksomheder, der har plads på kortet

2018 - Lancering af appen GoGreen Guide

Vores fysiske byguides i digital version. Vi kalder det “bæredygtighed to go”. Ambitionen med vores app er at blive et landsdækkende medie, og give dig mulighed for at handle økologi, genbrug og certificerede produkter, uanset hvilken by, du lander i.

2017 - juli: En vigtig rolle i GoGreen-bevægelsen

I  fire år var Amanda Hofmann Johansen en dedikeret og passioneret partner, der var med til at styrke udviklingen af vores GoGreen bevægelse. Blandt andet ved at holde styr på alle de bolde, vi altid har i luften. I dag er Amanda stadig GoGreen’er i hjertet, men kærligheden dyrkes lidt mere på afstand, da det i 2021 var tid til at søge nye udfordringer.

2015 - Netværksmøder starter nye partnerskaber

Gennem årene  har vi holdt mere end 60 netværksmøder i Aarhus, København og Helsingør. Det første møde holdt vi i 2015! Værdien af at mødes med ligesindede – virksomheder, der tænker som én selv er kæmpe stor, når det handler om at få support til at udvikle sin egen forretning. Og der går ikke et møde uden at nogle skaber nye kontakter og samarbejdsaftaler.

2011 - Lanceringen af første byguide i København

Ideen om at fremvise virksomheder med et bæredygtigt DNA blev sået i København på samme tid som i Aarhus, der lancerede det første GoGreen kort i 2010. GoGreen ideen blev ført videre til København af de tre ildsjæle Eva Diekmann, Line Bram Pedersen og Pia Rathsach. Sammen udviklede de GoGreen projektet fra et det første fysisk byguide til opdaterede versioner hen over de følgende 3 år og arrangede teambuildingsdage og guidede ture.

2010 - GoGreen Aarhus så dagens lys

GoGreen-tanken startede i Aarhus af bæredygtighedsbureauet World Perfect tilbage i 2010 med lanceringen af en fysisk byguide i Aarhus. Ideen var dengang som nu at gøre det nemmere for os forbrugere, at træffe ansvarlige valg i hverdagen. Uanset hvad du leder efter, skal det være muligt at finde et grønt og socialt ansvarligt valg. Samarbejdede med Aarhus varede et par år, hvorefter Pia Rathsach overtog arbejdet med at gøre GoGreen landsdækkende under virksomheden GoGreen Danmark.

Bemærk: Kortet er ikke ajourført  og er derfor ikke nødvendigvis retvisende længere i forhold til de virksomheder, der har plads på kortet