L’Abel – Smukt nyt af brugte materialer og vintage tekstil

L’Abel har fokus på:

Genanvendelse – Ressourceforbrug – Upcycling – Resttekstiler

Brugte gardiner, gamle duge og tørklæder, der før var yndlings. Udfra tanken om at bruge de ressourcer, vi allerede har sat i verden, giver Marie Abel Hesse med L’Abel nyt liv til brugte tekstiler. Yndlingstørklæder forvandles til smukke kimonoer, mens reststoffer, gardiner og duge blandt andet skaber ny glæde som brugbare crossover taskenet.

Håndplukket, håndfarvet og håndsyet. Alt er skabt i egne hænder fra indkøb og indfarvning af tekstiler til design, klip og syning. Fra den lille systue i Roskilde skaber L’Abel små enkle kollektioner med kærlighed til brugte tekstiler – ressourcer der har tjent sin tid, men stadig har masser af liv tilbage.

De fleste tekstiler til de nye kollektioner er indkøbt i hjælpeorganisationers eller genbrugsbutikker, hvilket også betyder, at l’Abel – og dermed dig – støtter det vigtigt arbejde som non-profit organisationerne står for. Andre materialer er fundet på vintagemarkeder og ikke så sjældent er det kunderne selv, der kommer med fx yndlingstørklæder, der skal have en chance til.

At genbruge de materialer, der allerede er produceret, står øverst på listen, når vi snakker om bæredygtighed i forbrug. Og når de brugte materialer oven i købet kan omsættes til smukke designs, så er der vil ikke så meget at rafle om, når der skal købes nyt?