Miljøpunkt Amager – bæredygtige projekter og grønne aktiviteter

Vær med til at udvikle lokalområdet, og gør Amager til en miljøvenlig bydel. Miljøpunkt Amager inviterer hele året til grønne arrangementer med natur og miljø i centrum – og hjælper dig også godt igang med dine egne miljøprojekter.

Besøg Miljøpunkt Amager på Amagerbro eller på deres hjemmeside, eller følg dem på Facebook og Instagram.

Hos Miljøpunkt Amager får du hjælp og inspiration til at leve en miljømæssig bæredygtig hverdag. Det lokale miljøcenter er nemlig fyldt med spændende initativer og åbne aktiviteter for alle med en grøn vision. Gennem foredrag, projekter, workshops m.m. synliggør og inspirerer miljøcentret til konkrete handlinger, der kan tages i brug i hverdagen for at løse vores miljøudfordringer. Der er derfor gode tips at hente for både lokale borgere, institutioner, skoler, boligforeninger, grundejerforeninger og virksomheder.

Miljøpunkt Amager samarbejder med forskellige aktører indenfor erhverv, institutioner og frivillige, hvor de grønne handlemuligheder forstærkes gennem dialog, netværk og formidling af relevant viden og kompetencer. Centret fungerer på den måde også som et lokalt laboratorium for bæredygtig udvikling. Med hjælp fra centrets kompetente team kan du få hjælp til at realisere din grønne idé, og blandt andet få faglig information om miljøudfordringer, inputs til løsninger, hjælp til idéudvikling og kontakt til samarbejdspartnere.

Læs mere på Miljøpunkt Amagers hjemmeside, og se hvordan du kan blive en del af den grønne bevægelse i dit nærområde.

Adresse: Jemtelandsgade 3, 4. sal, 2300 København S
Kontakt og åbningstider: www.miljopunkt-amager.dk

Coverfoto: Flora Tosti

Miljøpunkt Amager afholder løbende events, der inspirerer til en grønne bydel. Hovedparten af midlerne kommer fra lokaludvalgene på Amager, og går blandt andet til projekter som ’Park in a week’. Her omdannes en lille del af Holmbladsgade til en midlertidig byhave, der giver inputs til, hvordan man som borger selv kan tage initiativ og gøre sin gade grønnere.

 

Hver tirsdag er der Sy-dag i Kvarterhuset på Amager. Initiativet ’Plastikfrit Amager’ er med hjælp fra Miljøpunkt Amager startet af Mona Isabel Andersen, der sammen med andre frivillige syr stofposer af genbrugsmaterialer fra steder, der ellers havde smidt materialerne ud. Læs mere om værkstedet her. Foto: Miljøpunkt Amager

 

Miljøpunkt Amager hjælper med at opstarte grønne projekter, og har blandt andet hjulpet foreningen Bicycle Innovation Lab igang. Cykelfællesskab fungerer som cykelbibliotek og fælles cykelværksted, hvor man kan leje og afprøve forskellige cykler for en periode. Læs mere om projektet her, hvor du også kan melde dig ind som medlem eller frivillig. Foto: David Clark

Du finder Miljøpunkt Amager HER: