GUIDEDE GÅTURE I DET GRØNNE KØBENHAVN

Mød de mange initiativer, som ildsjæle, kommuner og mindre virksomheder har igangsat for at skabe en grønnere hverdag for københavnerne.

English version below

På Nørrebro oplever vi blandt andet Københavns travleste, men også grønneste cykelsti, og et hav af andre bæredygtige elementer såsom byhaver, bybier, grønne butikker og moderne byplanlægning, der får multi etnicitet, miljø og livsglæde til at gå op i en højere enhed.

Vi udbyder følgende temaer for vores guidede gåture: “Nørrebros grønne udvikling”, “Bæredygtig mode” og “Smagsrejse i Københavns madtrends”

Læs mere om de forskellige temaer herunder, eller kontakt os hvis du ønsker en skræddersyet tur.

“NØRREBROS GRØNNE UDVIKLING”

Denne tur har fokus på Københavns udvikling de sidste 100 år, hvor Nørrebro har forandret sig meget. Vi giver et indblik i de mange nye tendenser og trends indenfor byttemarkeder, fødevarefællesskaber, byhaver og guerilla farming, og i hvordan fællesskabet på flere og flere måder blomstrer og skaber Nørrebro som en grøn bydel.

Det oplever du undervejs: 
Vi går blandt andet forbi Den Røde Plads, som er udviklet af arkitektfirmaet BIG. Her oplever du moderne byplanlægning, der kombinerer tilgængelighed og cyklisme, og skaber udfoldelsesmuligheder for både børn og unge uanset baggrund.

Vi oplever Københavns travleste cykelsti – supercykelstien ’Den Grønne Bølge’ på Nørrebrogade, som tidligere var et trafikkaos. I dag prioriterer den mere plads til busser og cyklister frem for biler, og sikrer en bedre luftkvalitet for københavnerne. Her skaber de brede cykelstier og innovative cykeltiltag som hurtigbaner og svingbaner mere plads og bedre flow for cyklisterne.

I København har vi mange parker og åndehuller, og det oplever vi, når vi besøger byhaver og bybier. Her kommer hænderne i jorden for at skabe biodiversitet og nye grønne rum for liv i byen. På Jægersborggade finder vi de travle butikker med fokus på grønne muligheder. Her kan man bytte tøj, smage grød og andre nye nordiske retter, og man kan købe ind hos små “gård-lignende” butikker og finde de helt rigtige eco-certificerede ting.

Praktisk:
Turens varighed: ca. 3 timer.
Antal deltagere: Turen arrangeres for grupper med minimum 10 personer.
Ekstra oplevelser: Turen kan bookes med økologisk og lokal frokost undervejs, eller med et smagningsevent indenfor økologisk vin eller økologiske og lokale special øl til at fuldende oplevelsen.

“BÆREDYGTIG MODE”

Vi elsker mode – nyt tøj og skønne designs, men tænker alt for sjældent over, at vores måde at forbruge tøj på er en af de største belastninger for vores miljø. På denne tur tager vi dig rundt blandt nogle af Københavns miljøbevidste designere og de store brands, der har taget et skridt i den bæredygtige moderetning.

Det oplever du undervejs:
Du kommer til at indtage denne tur med alle dine sanser. Vi har håndplukket nogle af Danmarks bæredygtige design-ildsjæle, der brænder for både miljøet og mennesker. De fortæller om den bæredygtige modeverden fra design og produktion til salg. Altså ikke kun om de mennesker, der producerer tøjet, men også om hvorfor mennesker skal bære deres tøj. Du bliver også inviteret indenfor i nogle af de lækre butikker med vintage og 2-hand tøj, og får indblik i hvorfor det er bæredygtigt at gå i genbrug.

Arrangementet slutter af med en øko-drink, mens alle indtrykkene fordøjes.

Praktisk:
Turens varighed: 2-3 timer.
Antal deltagere: Turen arrangeres for grupper med minimum 10 personer.
Ekstra oplevelser: Turen kan bookes med økologisk og lokal frokost undervejs, eller med et smagningsevent indenfor økologisk vin eller økologiske og lokale special øl til at fuldende oplevelsen.

“SMAGSREJSE I KØBENHAVNS MADTRENDS”

En Foodtour er en smagsrejse, hvor du oplever ildsjæle, luksuskager, økologi og ny nordisk madkultur. Vi går på opdagelse i den københavnske madkultur og de nye tendenser indenfor ny nordisk, økologi, biodynamik, rawfood, slowfood og lækre økologiske fastfood-produkter. Vi hører om bybier, byhaver, vild mad og andre spændende initiativer i byen.

Det oplever du undervejs:
Vi besøger de lokale ildsjæle og ser, hvordan de arbejder med madkvalitet. Vi møder fx den lokale økologiske pølsemand, hvor vi hører om tendenserne i økologisk fastfood, ser den lille verdensberømte grødbutik og får en forsmag på kvalitetshåndværk hos lokale avlere.

Vi diskuterer vores oplevelser undervejs, og igennem forskellige sjove aktiviteter sætter vi jeres holdninger og præferencer i spil – du får både et dejligt grin og bliver klogere på vores madkultur. Hver tur er forskellig, og vi garanterer, at du får én på smagsopleveren ud over det sædvanlige!

Praktisk:
Turen kan arrangeres på Nørrebro og i Centrum og findes i en stor og lille udgave. Den store tur inkluderer 5 smagsoplevelser, hvilket udgør en lækker frokost og en økologisk øl, eller vinsmagning til slut i skønne omgivelser. Prisen er 650 kr. per mand ved minimum 8 deltagere. Den lille tur varer 2,5 time og inkluderer 3 smagsoplevelser. Prisen er 450 kr. per mand ved min 8 personer. Turen arrangeres for grupper med minimum 10 personer


Kontakt os og lad os høre, hvad du har lyst til at opleve – så udvikler vi den bedste tur til dig og din gruppe.

[cscf-contact-form]


ENGLISH:

A walk in the passionate and vibrant Nørrebro

Enjoy a guided tour to the vibrant and green parts of Copenhagen’s neighborhood Nørrebro. Here you will encounter and experience ambitious green initiatives, passionate people, the municipality and green companies that all try to create a greener life for the people of Copenhagen.

In Nørrebro you will experience the busiest cycling path, the green biking path and a lot of other sustainable concepts such as urban farming, city bees, green shops and modern city planning that in a perfect symphony connects the multicultural atmosphere with sustainability and the joy of life.