10 tricks til bæredygtighed i hverdagen

Ordet bæredygtighed er alle vegne. Bæredygtighed bliver ofte pustet op til noget stort og vildt som ikke er til at tage fat på. Hvor skal man starte?

Med små, simple ændringer i hverdagen kan vi komme langt.

Vi har samlet en liste over 10 nemme ændringer til dig, så du kan blive inspireret til en mere bæredygtig hverdag:

1 Drop engangs-plastikflasker. Køb i stedet en genbrugelig drikkedunk af glas eller stål. CO2 udledningen fra flaskevand er på over 20 mio. kg i Danmark. Ved en flaske af glas sparer du 20% på luftforurening og 50% på vandforurening.

2 Drop én flyvetur om året – helst en af de lange. En flyvetur til Bangkok koster 4 ton CO2.

3 Spis mindre kød. Dropper du to røde bøffer om ugen, reducerer du dit CO2-udslip med 445 kg om året.

4 Drop sølvpapiret til madpakken og skift det ud med fx madpapir eller Beeswax Wraps. En madpakke i sølvpapir udleder 30 gange mere CO2 end en madpakke i madpapir!

5 Udskift nogle af bilturene med en cykeltur – især de korte ture. Leg med tanken om, at din næste bil bliver en elbil. Eller måske en delebil?

6 Køb holdbart tøj og brug det længe. Giv, byt eller sælg det tøj du ikke bruger så andre kan få glæde af det. Det koster 1.400 liter vand at producere én T-shirt i bomuld, så drop impulskøbene.

7 Afmeld reklamer. Så er der 140 kg CO2 at spare om året for en almindelig husstand.

8 Skru ned for vasketemperaturen, når du vasker tøj. Det er både bedre for tøjet og for miljøet.

9 Sluk elektroniske produkter om natten, da de selv på standby kan bruge meget strøm og samtidig ikke er gode for indeklimaet.

10 Spis danske æbler! Du sparer den CO2 det koster at flyve æbler ind fra fx Sydafrika, og derudover er du med til at bevare de gode danske æblesorter.

Sidst men ikke mindst: Download vores app ‘GoGreen Guide !

Få inspiration til hvordan du kan handle bæredygtigt i hverdagen – hvad enten det gælder tøj, pleje og makeup, husholdning, kontorartikler, en tur i spa eller på restaurant – og meget, meget mere.

Vores app GoGreen Guide skal være landsdækkende. Vi kalder det bæredygtighed on the go

 

Billede: Luis Ángel Cardoza RojasUnsplash.com