Sammen gør vi det nemmere at gøre en forskel i din by

Ingen kan gøre alt. Sammen kan vi gøre en hel masse

Temperaturen stiger i hele verden, og det har kæmpe indflydelse på vores klima. Også i Danmark.

Gennem Parisaftalen (2015) satte 196 lande et mål om at begrænse den globale temperaturstigning til 2 grader,. Men alene i Danmark er temperaturen steget med 1,5 grader siden 1873* og den globale temperaturstigning er nu lidt over 1 grad**. Så vi skal handle nu og sammen for at begrænse konsekvenserne af vores forbrug – og dermed temperaturstigning.

Så hvis ikke byens borgere, turister, virksomheder og poilitikere bakker op, kommer vi ikke i mål, Det er derfor GoGreen Danmark er sat i verden – vi vil gøre det nemmere for dig at træffe ansvarlige valg, lige der hvor du bor.

De ansvarlige virksomheder på landkortet

I dag  arbejder stort set alle landets kommuner med klimaplaner, der skal reducere energiforbruger, nedbringe CO2, spare på ressourcerne og styrke biodiversiteten

Vores samarbejde med kommuner er derfor en vigtig brik i puslespillet, når vi skal hjælpe dig med at finde vej til de ansvarlige virksomheder rundt om i landet. For med kommunen i ryggen kan vi researche, kontakte og tjekke virksomhederne lokalt, så du ved, hvor du skal gå hen, hvis du vil gøre en forskel, når du handler.

Vi håber, at denne side vil blive fyldt op med kommuner, der er Go Green sammen med os. Så du kan finde vej, uanset hvilken by, du bor i eller besøger

*Kilde:Miljøtilstand.nu  **Climate.gov

Helsingør Kommune - erhvervsnetværk og GoGreen Guide 2016, 2017, 2022 og 2023

Helsingør Kommune var en af de første kommuner i landet med en godkendt Klimahandleplan. Vores samarbejde går tilbage til 2017, hvor vi første gang etablerede erhvervsnetværk for virksomheder på vej mod en mere bæredygtig forretning.

I dag har vi samlet mere end 50 virksomheder, der har fokus på et eller flere aspekter inden for bæredygtigsbegrebet.

Sammen med kommunen har vi også udgivet “Din guide til en mere bæredygtig hverdag”  og gennemført et marked for Grønt Design & Livsstil,

Frederiksberg Kommune 2011 - 2021

Frederiksberg Kommune var med, da vi udgav vores allerførste kort tilbage i 2011. Kommunen var også en af de første med en godkendt Klimahandleplan, og vores  samarbejde strækker sig over rigtig mange år, hvor vi både har faciliteret netværksmøder for virksomheder og udgivet fysiske byguides.

Vi opdaterede ad tre omgange guiden “Her handler du bæredygtigt på Frederiksberg“. Målet var at inspirere borgere til at tage ansvar og handle på de klimaudfordringer kommunen står overfor ved at vise vej til mangfoldigheden af muligheder for at handle – både “i egen rede”, og i byen.

Københavns kommune/Grønne Erhverv 2010 - 2023

Da Københavns Kommune i sin tid offentliggjorde ambitionen om at blive en klimaneutral kommune i 2025 var den første tanke “Det kan de ikke blive alene”. Hvis vi som bruger byen ikke bakker op med små og store handlinger, kommer vi ikke i mål. Så derfor udviklede vi det første GoGreen Copenhagen kort tilbage i 2011. Det fik stor opmærksomhed, fordi der ikke før var nogle, der fremhævede frontløberne, dem der gik forrest og drev forretning med omtanke.

Gennem årene har vi opdateret “københavner-kortet” 9 gange. Holdt mere end 30 netværksmøder, holdt paneldebatter og deltaget i messer og markeder. I det hele taget har København været omdrejningspunktet for udviklingen af GoGreen Danmark.

Københavns Kommune, Visitor Service 2012 - 2023

Siden vi udgav det første københavner GoGreen kort har vi haft et samarbejde med Københavns officielle turistkontor på Vesterbrogade 1 lige ved Københavns Hovedbanegård.

Så et af de steder, du altid kan finde vores seneste GoGreen Gude er altså her. Vores partnerskab med Visitor Service har handler om at rådgive de gæster, der efterspørger økologi, genbrug, produkter uden kemi og i det hele taget vil besøge og opleve byens mere bæredygtige sider – både hvad angår de grønne åndehuller og ansverlige virksomheder, der tænker miljø, klima og socialansvarlighed ind i forretningen. Der var ikke så mange, der spurgte i 2011 men heldigvis er der flere og flere der spørger år efter år.

Aarhus Kommune 2010 - 2020

GoGreen tanken startede i Aarhus. Helt tilbage i 2010 da bureauet World Perfect i samarbejdet med Aarhus Kommune etablerede det første fysiske kort med en guide til frontløberne inden for den bæredygtige udvikling.

Fra 2019 blev samarbejdet ført videre under GoGreen Danmark netværket og styrket med lokale netværksmøder for Aarhus virksomheder, der arbejder ambitiøst med det eller flere parametre inden for bæredygtighedsområdet.