Vi tjekker virksomhederne for dig, så du ved, hvor du kan gøre en forskel, når du handler
At gøre det nemt for dig at træffe ansvarlige valg betyder, at vi har sikret os og fået dokumentation for, at virksomhederne, som du møder på vores platforme, arbejder ambitiøst med et eller flere områder inden for bæredyghedsbegrebet, der favner disse hovedområder:
- Miljø- og klimamæssig ansvarlighed
- Social og etisk ansvarlighed,
- Økonomisk ansvarlighed og fair økonomi i hele værdikæden
Ingen kan være 100 % bæredygtige, og det kræver i sig selv en livscyklus analyse at bruge det begreb. For at blive en GoGreen’er skal minimum 70 % af kerneforretningen være funderet i et eller flere områder inden for bæredygtighedsbegrebet – det vil sige have fokus på miljø og klima og/eller den sociale og etiske dimension og/eller den økonomiske. De fleste virksomheder i GoGreen Danmark netværket arbejder med flere områder inden for betegnelsen bæredygtighed.
Med kerneforretningen mener vi de produkter eller den ydelse, som virksomheden tjener penge på at sælger til dig. Helt konkret betyder det, at min 70% af de produkter du møder i en butik/spisested, skal være certificerede eller omfattet af en mærkningsordning. For eksempel at minimum 70 % af det, du får serveret på en cafe/restaurant er økologisk eller biodynamisk. Læs mere om certificeringer HER.
Det er vigtigt at sige, at vi ikke certificerer, men validerer og læner os dermed op ad 3. partscertificeringer og øvrig dokumentation, som virksomhederne er i besiddelse af.
Her er de områder, vi kigger på:
Miljø: Naturlige og miljøcertificerede produkter og råvarer
De råmaterialer og råvarer, som bruges i en produktion eller i et færdigt produkt skal være udvundet, dyrket, bearbejdet og produceret på den mest skånsomme måde. Det vil sige med et minimum af sprøjtegifte, skadelig kemi eller anden negativ påvirkning på mennesker, dyr og natur. Her tjekker vi især 3. parts-certificeringer eller går i dialog med virksomheden, hvis de ikke har certificeringer.
Klima: Vand- og energiforbrug, transport og CO2-reduktion
Reduktion af CO2 er måske den mest effektive vej ud af de klimaudfordringer, verden står med. Derfor har vi et mål om at hjælpe alle virksomheder med også at tænke CO2-reduktion ind i drift og/eller produktion. Her tæller alle tiltag; fra reduktion af vand- og energiforbrug, til affaldssortering, mindre emballage, lokal handel og klimavenlig transport.
Ressourcer: Cirkulær økonomi og genanvendelse af ressourcer
Cirkulær økonomi er med til at mindske presset på det overforbrug af ressourcer, som især vores del af verden har ansvar for. At ressourcerne bliver genanvendt har mange udtryk og dækker over alt fra materialeforbrug, reparation og genbrug til bytte- og deleordninger samt zero waste-principper.
Mennesker: Social ansvarlighed og bæredygtigt lederskab
Mennesker er den stærkeste ressource, vi råder over. Derfor er uddannelse, fair løn og ordentlige arbejdsforhold måske det vigtigste parameter for et mere bæredygtigt samfund. For nogle virksomheder er social ansvarlighed kerneforretningen, for andre er det et must i produktionen. Vi benytter os af begge parametre og mener, helt grundlæggende, at det er uansvarligt at handle med virksomheder, der ikke tager vare på de mennesker, som producerer vores ting.
For at blive medlem gennemgår virksomhederne et GoGreen Tjek, hvor de oplyser om hvilke produkter de forhandler og hvilke certificeringer, de er omfattet af, samt hvilke andre tiltag – fx inden for social ansvarlighed – de arbejder med. GoGreen Danmark kontrollerer herefter informationerne og deres dokumentation.
Er virksomheden ikke helt i mål med de 70 %, men har viljen og planen, så er vi klar til at hjælpe virksomheden videre.
Læs mere om medlemskab og bidrag HER