GoGreen Danmark er en bevægelse, der har som målsætning at inspirere dig til at træffe de valg, der har en positiv indflydelse på vores planet i fremtiden.
Alt hvad vi gør, har derfor ét formål: At vise dig mangfoldigheden af muligheder for at træffe mere bæredygtige valg, når du handler – uanset om du repræsenterer en virksomhed eller er forbruger.
Vi gør os hver dag umage for at sætte fokus på vores passion for de mange virksomheder, der allerede har valgt at tage ansvar for vores fælles fremtid.
I denne lidt utraditionelle tidslinje får du et overblik over, hvad vi blandt andet har gjort, siden GoGreen Danmark så dagens lys i 2010. Og et indblik i, hvilke mennesker der gennem tiden har været med til at gøre GoGreen-bevægelsen mulig.
2023 - december: Morgenmøde om Klima- og ESG-rapportering
På et morgenmøde for Fælleskassens erhvervskunder blev vi bedt om at fortælle om værdien af at møde ligesindede omkring den grønne dagsorden og hvordan vi hjælper virksomheder med at udforme deres bæredygtighedsstrategi med et GoGreen Insight forløb.
Her mødte vi bl.a. Climaider, der fortalte om hvordan deres program til beregning af et komplet CO2 regnskab fungerer. Nemt, men grundigt, hurtigt at komme i gang med og et godt overblik, så man kan identificere indsatsområder for virksomhedens grønne omstilling. Det var oplagt at indgå et samarbejde med Climaider om at bidrage til gennemsigtigheden i virksomheders klimarapportering
Fælleskassen er i øvrigt et af Danmarks mest ansvarlige pengeinstitutter og medlem af GoGreen Danmark.
2023 - september: 3 studieture i 1
Med 3 meget forskellige ture i Nordsjælland og København fik næsten 150 medarbejdere fra det norske revisionsfirma Vekstra indblik i hvordan bæredygtighed sætter større og større præg på virksomheder, kommuner og byudvikling. En udflugt gik til Rabarbergården i Nordsjælland, hvor gårdens ejere, Louise og Thomas Køster, arbejder aktivt med begreberne Zero Waste og nose to tail. Deltagerne oplevede på en tur i marken et effektivt cirkulært ressourceforbrug, hvor alle dele fra gårdens produktioner udnyttes til fulde. De to andre udflugter gik til hhv Helsingør, hvor genbrug og genanvendelse var temaet, og til Carlsberg byen, hvor klimasikring og ansvarligt byggeri blev behandlet. Transporten i forbindelse med de tre ture foregik i øvrigt i eldrevne busser.
2023 - september: Oplevelsestur for Bosch Rexroth i Carlsberg byen
Som en del af årets sommerfest oplevede ca 60 medarbejdere fra ingeniørfirmaet Bosch Rexroth en inspirerende tur i den nye bydel, hvor klimasikring og andre bæredygtige elementer er tænkt ind fra projekteringen. Med fokus på arkitekturen og de spændende klimaløsninger i udviklingen af Carlsberg byen gik tiden hurtigt, men der var også indlagt 3 ølsmagsprøver, der tog gæsterne på en rejse gennem Carlsbergs ølbrygning gennem tiderne. Og ikke mindst historien om Carl og hans søn, der også var pionerer med at udvise samfundssind. Fx var Carlsberg den første virksomhed i Danmark, der indførte 40 timers arbejdsuge og ferie.
“Hvis jeg igen har behov for at booke en guidet tur i København, er I de første jeg vil ringe til”, Rikke Nørgaard Rossen, Marketing Manager, Bosch Rexroth
Marts 2023: Greenwashing på dagsordenen
Når selv et GoGreen medlem kan blive anklaget for Greenwashing er gode råd dyre. Derfor bad vi Forbrugerrådet Tænk om at stille op til et netværksmøde for at få afklaret de nye regler udarbejdet af Forbrugerombudsmanden. Jurist Marie Frank-Nielsen gennemgik både baggrunden og med gode eksempler, hvad der var goes & no goes. Et meget kvalificeret publikum var lydhøre og debatlystne, så den erfarne jurist fik både mod- og medspil, og havde også værdi af mødet med GoGreen netværket.
2022 - december: På rundvisning med politiker
GoGreen Danmark er upartisk – men derfor kan vi godt tale med politikere om politik. En af årets sidste bedrifter var en rundtur med den nyudnævnte folketingspolitiker Marianne Bigum til en snak med virksomhederne i netværket. Blandt andet om, hvor de mærker en barriere, når det handler om at udvikle en mere bæredygtig forretningsstrategi.
2022 - december: Julemarked i København
På markeder får du mulighed for at møde virksomhederne fra netværket, høre om deres passion, og om hvordan virksomhederne hver især arbejder med de bæredygtige elementer i forretningen. Vores første julemaked blev holdt på Babette Guldsmeden og her blev der serveret ansvarlige julegaver i lange baner, snakket med kunder og ikke mindst netværket medlemmerne imellem.
2022 - september: Grønt Design & LIvsstil i Helsingør
I samarbejde med Helsingør Kommune blev Værftets Madmarked omdannet til et marked kun for virksomheder med miljø- og/eller socialt ansvarlige produkter. For at få en stand på markedet er virksomheden screenet. Så når du handler på et af vores markeder, handler du hos virksomheder, der også har hjertet med i forretningen.
Næste marked i Helsingør er den 16. september 2024.
2022 - august: Netværksmøde - hvad kan start-ups, som de store ikke kan?
Det spørgsmål svarede Freja Ludvigsen, cand.scient.pol. på, da vi endnu en gang holdt netværksmøde på Kontiki Bar. Med passion for bæredygtighed, innovation og partnerskaber havde hun netop udgivet bogen “Hvad kan Start-ups, som vi ikke kan?”, og hun fortalte engageret om hvordan de mindre virksomheder er – eller burde være – i høj kurs hos etablerede virksomheder. Innovation, åbenhed, risikovillighed og engagement er hverdag for start-ups, men gennemsyrer sjældent de store. Masser af spørgsmål og debat om emnet gjorde det svært at slutte til tiden – men det er jo en del af passionen.
2022 - august: Klimafolkemødet i Middelfart
Klimafolkemødet er et årligt event, der sætter klimaet øverst på agendaen. Her er et stort udbud af politiske talks og interesseorganisationer, der alle har fokus på de udfordringer, vi står overfor og hvilke løsninger, der findes derude. På vores stand blev vi gang på gang mødt med bemærkningersom “Sikke en god ide – det er jo lige det vi står og mangler”. GoGreen Guide er en del af løsningen – og vi arbejder hårdt på at den bliver reelt landsdækkende.
2022 - april: Relancering af GoGreen Helsingør
Virksomheder, der tænker bæredygtighed ind i forretningen ligger ikke altid på hovedgaden. Heller ikke i provinsen. Derfor sætter vi et større researcharbejde i gang, når vi skal udgive en GoGreen Guide lokalt. Og vi bliver altid overraskede over, hvor mange virksomheder, der arbejder på at drive en ansvarlig forretning. I Helsingør Kommune kom vi op på 50 virksomheder.
Bemærk: Kortet blev udgivet før regelændringer om brugen af ordet bæredygtighed. I foråret 2023 udkom en opdateret version med flere virksomheder.
2021 - marts: Foredrag skaber bevægelse og handling
Foredrag er en god måde at nå mennesker, der endnu ikke er kommet så langt i rejsen mod en mere bæredygtig hverdag. Vi holder især foredrag for virksomheder, der har brug for en indflyvning i, hvad bæredygtighedsbegrebet dækker over, og hvordan man involverer sine medarbejdere i omstillingen “Tak for et inspirerende indlæg – det har givet fornyet inspiration til, hvordan vi kan få den grønne omstilling endnu bedre på dagsorden”. Sparekassen Kronjylland.
2021 - juni: GoGreen Danmark på det officielle Københavner-turistkort
Vi har gennem årene haft et tæt samarbejde med Københavns Turistkontor og er meget stolte over at blive en del af løsningen på det officielle turistkort. Med illustrationer og tekster, bliver der henvist til vores app ‘GoGreen Guide’ med en opfordring til turisterne om at downloade app’en.
2021 - april: 10 års jubilæumsguide på gaden
Tænk der allerede er gået 10 år siden det første GoGreen bykort udkom. Den tanke løb gennem hovedet mange gange i 2021, hvor vi udgav et jubilæumskort over Frederiksberg Kommune. Som altid viser guiden vej til virksomheder, der udover at tænke ansvarlighed i måden at drive forretning på også leverer høj kvalitet, langtidsholdbart design, passion og kærlighed til planeten.
2020 - maj: Hvordan skaber vi en bæredygtig virksomhedskultur?
Aarhus Universitet søsatte et forskningsprojekt med titlen “Hvilke fundamentale “gaps” er der i vores viden om, hvad bæredygtighed betyder i en lærings-, uddannelses- og innovations-sammenhæng”. Og hvem er bedre end frontløberne i GoGreen Danmark kunne levere input til det projekt! Vi samlede 12 af frontløberne i netværket til en workshop med best practise og erfaringer fra virkeligheden, som AU brugte i sit videre projekt som eksempler på, hvordan teori arbejder i praksis.
2019 juli: Green Design Market - Roskilde Festival
Hvordan skelner man “sort” fra “grøn”, når det gælder non-food produkter og brands? Det spørgsmål hjalp vi Roskilde Festival med at løse, da de ville etablere et marked kun for bæredygtige brands. Det blev en fest for en masse seje GoGreen’ere og vi har været med lige siden.
2019 - august: Paneldebat: Hvordan er man en bæredygtig forbruger?
Før corona holdt vi flere paneldebatter, hvor vi inviterede virksomhedsledere fra GoGreen Danmark netværket til debat om, hvordan et bæredygtigt mindset efterleves i virksomhederne. Det kom der mange gode diskussioner ud af mellem forbrugerne og virksomhederne.
2019 - juli: 6. opdatering af GoGreen Guide i København
Vi vil gerne gøre det nemmere for dig, at træffe ansvarlige valg, når du handler. En af måderne er vores fysiske byguides, der viser vej til alle de virksomheder, som har fokus på et eller flere elementer af bæredygtighedsbegrebet. Vi oplever, at kortene får permanent plads i tasken eller på opslagstavlen hos både turister og lokale brugere af byen.
Bemærk: Kortet blev udgivet før regelændringer om brugen af ordet bæredygtighed.
2018 - Lancering af appen GoGreen Guide
Vores fysiske byguides i digital version. Vi kalder det “bæredygtighed to go”. Ambitionen med vores app er at blive et landsdækkende medie, og give dig mulighed for at handle økologi, genbrug og certificerede produkter, uanset hvilken by, du lander i.
2017 - juli: En vigtig rolle i GoGreen-bevægelsen
Fra 2017 og fire år frem var Amanda Hofmann Johansen en dedikeret og passioneret partner, der var med til at styrke udviklingen af vores GoGreen bevægelse. Blandt andet ved at holde styr på alle de bolde, vi altid har i luften. I dag er Amanda stadig GoGreen’er i hjertet, men kærligheden dyrkes lidt mere på afstand, da det i 2021 var tid til at søge nye udfordringer.
2015 - Netværksmøder starter nye partnerskaber
Gennem årene har vi holdt mere end 60 netværksmøder i Aarhus, København og Helsingør. Det første møde holdt vi i 2015! Værdien af at mødes med ligesindede – virksomheder, der tænker som én selv – er kæmpe stor, når det handler om at få support til at udvikle sin egen forretning. Og der går ikke et møde uden at nogle skaber nye kontakter og samarbejder.
2011 - Lanceringen af første byguide i København
Ideen om at fremvise virksomheder med et bæredygtigt DNA blev sået i København på samme tid som i Aarhus, der lancerede det første GoGreen kort i 2010. GoGreen ideen blev ført videre til København af de tre ildsjæle Eva Diekmann, Line Bram Pedersen og Pia Rathsach. Sammen udviklede de GoGreen projektet fra den første fysisk byguide til opdaterede versioner hen over de følgende 3 år og arrangerede teambuildingdage og guidede ture.
2010 - GoGreen Aarhus så dagens lys
GoGreen-tanken startede i Aarhus af bæredygtighedsbureauet World Perfect tilbage i 2010 med lanceringen af en fysisk byguide i Aarhus. Ideen var dengang som nu at gøre det nemmere for os forbrugere, at træffe ansvarlige valg i hverdagen. Uanset hvad du leder efter, skal det være muligt at finde et grønt og socialt ansvarligt valg. Samarbejdet med Aarhus varede et par år, hvorefter Pia Rathsach overtog arbejdet med at gøre GoGreen landsdækkende under navnet GoGreen Danmark.