Et netværk giver mest, når du engagerer dig
I et godt netværk møder du mennesker og virksomheder, du bliver klogere af og snakke med. Og nok så vigtigt – andre bliver klogere af at snakke med dig.
I GoGreen Business mødes virksomhederne først og fremmest for at netværke og møde andre virksomheder, der driver virksomhed efter bæredygtige principper.
Møderne veksler mellem konkret erfaringsudveksling – typisk med udgangspunkt i et oplæg fra en GoGreen virksomhed – og en faglig dagsorden, hvor vi sætter fokus på et aktuelt tema med et indlæg fra en vidensperson. Møder afholdes som hovedregel hos et medlem af netværket.
Herunder kan du læse om kommende arrangementer, og de senest afholdte. Har du lyst til at opleve et netværksmøde i GoGreen, kan du kontakte os på info@gogreendanmark.dk.
Møder og aktiviteter i GoGreen Danmark netværket
MorgenBooster København 16. januar 2025
Det regenerative lederskab i praksis Et nyt format i GoGreen Danmark har set dagens lys – vores MorgenBooster møder med løs agenda. Her er der sat tid af til fordybelse i et emne, diskussioner og udveksling af erfaringer på kryds og tværs.
Årets første møde blev holdt hos The Organic Company, hvor Joy Vasilev gav et inspirerende indspark i det regenerative lederskab, der løfter bæredyghedsbegrebet til next level. At drive forretning efter regenerative principper er en proces med mange muligheder og udfordringer – og dem kom vi rigtig godt rundt omkring i den efterfølgende debat med virksomhederne i netværket, der bringer hver deres erfaringer til bordet.
Netværksmøde København 12. november 2024
Værdien af at blive cirkulær Lige nu bliver der sat mange initiativer i gang omkring den cirkulære forretningsmodel – blandt andet Closing Loops, hvor din virksomhed kan blive en del af et fællesskab, hvor samarbejdet om at minimere ressourceforbrug og affald går hånd i hånd med udvikling af cirkulære løsninger.
Det er svært at være cirkulær alene. Flere studier viser, at samarbejder og værdikæder på tværs af brancher styrker den cirkulære implementering og øger den enkelte virksomheds konkurrenceevne. Det sætter vi fokus på her på årets sidste netværksmøde!
Netværksmøde Helsingør 5. november 2024
Sådan bliver du cirkulær i samarbejde med andre Den cirkulære tankegang og forretningsudvikling er ikke kun en fordel for vores klima og planet. Den skaber også værdi for din virksomhed. Men det er svært at være cirkulær alene. Flere studier viser, at samarbejder og værdikæder på tværs af brancher styrker den cirkulære implementering og øger den enkelte virksomheds konkurrenceevne.
Derfor bliver der lige nu sat mange initiativer i gang omkring den cirkulære forretningsmodel – blandt andet Closing Loops, hvor din virksomhed kan blive en del af et fællesskab, hvor samarbejder om at minimere ressourceforbrug og affald går hånd i hånd med udvikling af cirkulære løsninger. For eksempel ved at en virksomheds overskudsmaterialer, kan blive en andens “råvare”. Mød Anne Brøndsted Nielsen, senior forretningsudvikler med speciale i strategi, bæredygtighed og cirkulær økonomi.
Netværksevent København 19. september 2024
Oplev København gennem en stemme, du sjældent hører Intenst. Hjerteskærende. Kærligt. Håbefuldt. Meningsfyldt. Barskt.
Vi var alle følelserne igennem, da vi inviterede netværket med på en guidet tur med Gadens Stemmer A.M.B.A. – et af de nyeste medlemmer i netværket.
Gadens Stemmer er en social økonomisk virksomhed, der giver meningsfulde job til mennesker på guidede byvandringer om samfundets skyggesider. Her er det mennesker på kanten af samfundet, der får taletid og fortæller deres historie om at leve på gaden. Det var et intenst møde og en øjenåbner af de helt store og samtidig et bevis på at et bæredygtigt samfund kan og skal favne alle mennesker.
Netværksmøde København 22. august 2024
Biodiversitet i teori og praksis – bliv klogere på måling af indsats for mere natur Ingen brancher kan frasige sit ansvar for at bidrage til at stoppe naturens tilbagegang”, citat World Economic Forum. Og derfor skal vi selvfølgelig også have emnet på banen i GoGreen Danmark netværket.
Du har måske hørt om Science Based Targets Initiative (SBTi) – et non-profit initiativ, der skal sikre, at virksomheders klimamål er på linje med klimavidenskaben. Mange danske virksomheder har tilsluttet sig ordningen, og nu suppleres de videnskabelige klimamål med videnskabelige mål for naturen gennem Science Based Target Network (SBTN), der kan kortlægge og give virksomheder mulighed for at sætte videnskabelige mål for biodiversitets- og naturindsats.
Mød Kasper Larsen, CCO KLS PurePrint med rundt om bordet til vores næste netværksmøde. Kom og hør om den nye standard, om erfaringerne inden for måling, dokumentation og styring af indsatsen for biodiversitet, og bliv klogere på, hvordan arbejdet med biodiversitet gribes an og dokumenteres i scope 1 – 3.
Netværksmøde Helsingør 20. august 2024
Sådan bruger du virksomhedens sociale indsats strategisk S’et i ESG beregnere er måske det område, der er sværest at arbejde med for virksomheder, der ikke har det som kernekompetance. For hvordan måler man, om man er en succes, når det handler om social ansvarlighed?
Måske er du allerede blevet spurgt om dokumentation for, hvordan arbejdet med social ansvarlighed gribes an. For selv om mindre virksomheder ikke skal ESG rapportere og dokumentere indsatsen, vil mange virksomheder alligevel blive påvirkede, fx hvis man er underleverandør til en større virksomhed, der bliver stillet til regnskab. Eller ved jobsamtaler i forbindelse med rekrutterring af nye medarbejdere.
Mød Marianne Nilsson, chefkonsulent i Cabi og få et indblik i, hvad S´et dækker over, hvordan det kan bruges strategisk og ikke mindst, hvordan S’et kan dokumenteres.
Netværksmøde Helsingør 20. juni 2024
Hvordan kan biodiversitet fremme din forretning? Dyr, fugle, insekter og planter lider under klimaudfordringerne, og hele den grønne dagsorden handler i høj grad om at genetablere bedre betingelser for klodens flora og fauna.
Hvad kan du og din virksomhed gøre ved det? Faktisk en hel del, og også til gavn for din forretning. På netværksmødet torsdag den 20. juni mødes vi hos Pia Willumsen, Gurre Skovhave, som startede genetableringen af sin landejendom som aktivt landbrug i december 2016.
Netværksmøde København 23. maj 2024
Hvordan kan vi bruge viden om forbrugernes adfærd til at få flere til at handle? Forbrugerne siger ét. Og gør noget andet. Så hvis man skal tro diverse brugerundersøgelser, så har stort set halvdelen af landets forbrugere længe været i gang med at træffe mere bæredygtige valg i hverdagen.
Men sådan hænger hverdagen ikke sammen. Det ved du. Og du mærker det sikkert også. Selv mærker vi en vigende interesse for både økologi og bæredygtighed i det hele taget. Denne træthed er måske bundet op på, at der er mange andre udfordringer i verden, som vi skal forholde os til. Måske ikke?
Mød Behave Green, et dedikeret team af antropologer, sociologer, kommunikatører og byplanklæggere, der deler passionen for adfærd og grøn omstilling. De bruger viden om mennesker, adfærd, normer og kultur til at accelerere den grønne omstilling med fokus på borgere, medarbejdere, kunder, organisationer og virksomheder.
Klimahandledag i Helsingør - 25. april 2024
Reparation, genbrug og genanvendelse på dagsordenen Klimahandledagen er danskernes nationale dag for klimahandling i fællesskab. I Helsingør sætter vi sammen med Helsingør Kommune fuldt fokus på, alt det som forbrugerne kan gøre for at give ting og tøj længere levetid. Dagen får to omdrejningspunkter – et åbent arrangement i Toldkammeret, hvor kommunens borgere inviteres til at møde en række GoGreen virksomheder, der beskæftiger sig med dagens emne. De vil både vise og fortælle om, hvordan man kommer i gang selv.
Derudover opfordrer vi alle, der tilbyder reparation af ure, cykler, møbler, tøj mm til at give kunderne et godt tilbud, hvis de på dagen indleverer til reparation på Klimahandledagen.
Netværksmøde Helsingør - 21. marts 2024
Hvad får folk til at handle på den grønne omstilling? Frygten for klimakatastrofen, forurenet drikkevand, børnearbejde, dyrevelværd? Eller er det fortællingen om de gode løsninger, de spændende virksomheder, den gode smag og kvaliteten?
Det kommer helt klart an på, hvem du spørger. Med udgangspunkt i flere forskellige analyser, får du en indflyvning i, hvad kunder over en bred kam belønner virksomhederne for, og hvilke parametre de vil handle på. Læs mere HER
Mødet arrangeres i fællesskab med Klimasekretariatet Helsingør Kommune. Gratis deltagelse for virksomheder i Helsingør.
Netværksmøde i København - 28. februar 2024
Du skal ikke selv stå til regnskab – men hvad med dine kunder? Klimaregnskabet er på alles læber, og selv om det indtil videre kun er de helt store virksomheder, der SKAL aflægge regnskabet, så bliver det snart License To Operate at kunne dokumentere sit klimaaftryk og sin indsats – også for små og mellemstore virksomheder.
For at forstå hvad der kræves af SMV’erne i nær fremtid, inviterede vi Oskar D. Hansen, Co-founder af Climaider, til at fortælle om hvordan man opgør og opstiller regnskabet, indhenter data og hvordan man i det hele taget arbejder med denne nye disciplin.
Spørgelysten var stor, og selv om vi ikke fik svar på alt, var morgenmødet på Guldsmeden Hotels lærerigt for alle.
Netværksmøde i Helsingør - 9. november 2023
Danmark er kun 4% cirkulær ! Vi danskere er desværre verdensmestre i forbrug af ressourcer, og vi er meget dårlige til at udnytte ressourcerne optimalt. Faktisk er vi målt pr. indbygger nogle af dem, der forbruger flest ressourcer i hele verden.
Sine Beuse Fauerby, chefkonsulent fra IDA er ekspert i cirkulær økonomi og projektleder på rapporten Circularity Gap Report fra 2023, der netop viser forholdet mellem forbrug og genanvendelse af ressourcer. Det var både nedslående at høre om status og opløftende at høre om de mange kræfter, der fra flere sider sættes ind på at rette op på vores fælles efterslæb. Og at vi alle må bidrage aktivt var ingen vist i tvivl om da vi forlod Kræftens Bekæmpelses genbrugscenter i Helsingør.