Vivatex – økologiske tekstiler i metermål

Bæredygtighed tæt ind til kroppen – Vivatex har de lækreste bløde og økologiske tekstiler.

Besøg Vivatex på deres hjemmeside med webshop og Facebook.

Hanne, som har startet Vivatex, er både dedikeret og meget klog på økologiske tekstiler, og det bliver du også, hvis du smutter forbi. Tekstiler er specialet – især til børn – og de fås i metervis og i et hav af fine farver og lækre kvaliteter. Lækkert sengetøj til store dyner, varmepuder, dyner og ammepuder. Alt hvad du har brug for – Hanne har det!

Ved du hvad kapok er? Det er små fine, selvrensende fibre, der er bløde som silke og bruges til dyner og puder! Kapoktræer vokser vildt i regnskoven, og kapokken kommer fra store kapok-nødder. Når frugterne modner, åbner de sig – og så vælter det ud med blødt og fantastisk fint kapok. Hos Vivatex bliver dette bæredygtige vidunder brugt i dyner og rullemadrasser. Spelt bliver brugt til ammepuder og symaskinen til at sy fine stykker tøj af GOTS-certificeret bomuld – til inspiration for alle os, der skal have lidt hjælp.

Hjemmeside og webshop: www.vivatex.dk

vivatex 8

Vivatex genererer en del stofrester, og intet bliver smidt ud. De samler resterne sammen, og når der er nok til en sæk, bliver de givet til den lokale skole og SFO.

 

vivates 3

De gør meget ud af at minimere alle slags spild, og genbruger alt det de kan. Derfor kan man opleve, at ens bestilling fra webshoppen er pakket ind i et virvar af genbrugt papemballage, som Vivatex selv har modtaget ting og sager i.

 

økologiske tekstiler

God kvalitet i materiale og design er en forudsætning for bæredygtighed. Et pudebetræk kan være nok så økologisk, men hvis det er middelmådig kvalitet, som hverken holder form eller farve efter nogle ture i vaskemaskinen, så ryger pointen. Så skal du ud og købe nyt – og det er stadig primært produktionen af nye tekstiler, der belaster miljøet.