Væksthusene i Botanisk Have – fire klimazoner under samme tag

Kom kloden rundt på 60 minutter, og oplev hvordan planter og blomster tilpasser sig klimaet. De store plantesamlinger folder sig ud i Væksthusene, hvor børn og voksne kan gå på jagt efter viden i interaktive installationer.

Besøg Væksthusene i Aarhus eller online på deres hjemmeside og Facebook.

Giv dig selv et eksotisk break, og test din viden om kaktusser, palmer og sommerfugle. I Væksthusene kan du nørde planter og blomster på tætteste hold, og lade den digitale plante-guide føre dig rundt i kuplerne, mens du beriges med sjove fakta og nyttige informationer. Rundt omkring i plantesamlingerne støder du også på film, fotos og installationer, der fortæller om menneskets brug og påvirkning af naturens mange forskellige planter.

I alt er der fire forskellige klimazoner, som du kan udforske på egen hånd -eller i en gruppe med privat rundvisning. Udover de autentiske plante-universer, kan du under dit besøg også opleve udstillingen “Botaniske Detaljer’, eller nyde en kop kaffe og frokost i Væksthusenes café.

Kontakt og åbningstider: www.sciencemuseerne.dk/botanisk-have

Adresse: Peter Holms Vej, 8000 Aarhus C

Væksthusene ligger i Botanisk have i Aarhus, men vejret behøver ikke være godt, for at du kan aflægge kuplerne et besøg. De overdækkede klimazoner er nemlig varme og tørre, og har tilmed åbent hele året rundt. Se de aktuelle åbningstider her.

 

Savner du et tropisk klima, kan du med fordel slå et smut forbi Væksthusene. Det er nemlig ikke til at tro, at man befinder sig midt i Aarhus, når man bevæger sig rundt i den frodige indendørs jungle.

 

Lad dig forundre af naturens fantastiske skabninger, når sanserne aktiveres for fuld blus i de varme Væksthuse. Uanset hvor du kigger hen, er der altid noget nyt at udforske!

Du finder Væksthusene her: