SPISEKAMMERET – SOCIALE KULTURARRANGEMENTER OG ØKOLOGI I CAFEEN

Spis frokost i Spisekammerets livlige omgivelser i det tidligere toldkammer i Helsingør. Her inviteres børn og voksne året rundt ind til kreative aktiviteter og sociale kulturarrangementer i den gamle fredede bygning.

Besøg Spisekammeret i Helsingør eller på deres hjemmeside.

Helsingør byder på masser af kultur og historisk arkitektur, hvilket du også får lov at mærke, når du træder ind i Spisekammerets spraglede lokaler og store udendørs område. Caféen holder til i et af byens store kulturhuse, Toldkammeret, der meget passende bor i byens tidligere toldkammer. Som besøgende i huset kan du hele året opleve forskellige koncerter, udstillinger, foredrag, værksteder og sociale madklubber.

Spisekammeret har på nuværende tidspunkt bronzemærket i økologi, og arbejder hele tiden på at blive mere bæredygtig med initiativer, som blandt andet skal nedsætte madspild i hverdagen. I caféen finder du derfor forskellige anretninger med økologiske og gode råvarer, som du kan nyde i det store toldkammer eller udendørs i den åbne gård. Som børnevenlig café er menukortet spækket med sæsonbestemte retter som fiskefrikadeller, smoothies og supper – og selvfølgelig kaffe til de voksne, der skal tanke op på energien til de mange sjove familieworkshops, der finder sted i huset.

Adresse: Havnepladsen 1, 3000 Helsingør
Kontakt og åbningstider: www.kuto.dk/cafeer/spisekammeret

Spisekammeret er en social café, hvor du kan blandt andet kan møde spiseklubben Grydeklar. Klubben mødes én gang om måneden, og tilbyder sund og billig mad til alle, der ønsker en hyggelig aften i socialt samvær.

 

Der er masser plads til leg og læring, og Toldkammeret har også udviklet kokke-skolen MIT Kokkeri. Her kan børn mellem 10 og 14 år få inspiration til sund og sjov mad sammen med andre børn og dygtige undervisere.

 

Spisekammeret arbejder tæt sammen med GoGreen-medlemmet, Spisehuset, der også har bronzemærket i økologi. I fællesskab udvikler de to kulturhuse-caféer deres menukort, så de passer tematisk til de enkelte aktiviteter i de to caféer.

Du finder Spisekammeret her: