Social Foodies – økologiske hverdagsdelikatesser og værdiskabende samarbejder

Nytænkende Social Foodies kombinerer smagfulde delikatesser med social ansvarlighed, og tænker strategiske samarbejder ind i alt hvad der produceres til deres skønne caféer rundt omkring i landet.

Besøg Social Foodies i København, Storkøbenhavn og Århus eller på deres hjemmeside med webshop, Facebook og Instagram.

Hvordan skaber man positiv forandring for mennesker og miljø med velduftende kaffe, frisklavet is og håndlavede flødeboller? Idéerne er mange hos socialøkonomiske Social Foodies, der på fineste vis forstår at bruge sit lækre delikatessekoncept til at skabe uddannelse og arbejdspladser for udsatte mennesker i både Afrika og Danmark.

Social Foodies har en holistisk tilgang til bæredygtighed, og arbejder derfor med en bred vifte af begreber og kriterier for deres råvarer. Udover at tænke i miljøskånsomme alternativer som økologi og bæredygtig indpakning, er det sociale aspekt en central del af konceptet bag den indbydende cafékæde. Målet er blandt andet at forbedre vilkårene i den tredje verden, og Social Foodies samarbejder derfor med små socialorienterede virksomheder i Afrika og handler efter det etiske handelsprincip Direct Trade. I caféerne kan du således købe chokolade fra CocoaFair i Cape Town og kaffe fra Den Bæredygtige Bønne, der fremmer bæredygtigt skovlandbrug i Uganda.

Der gemmer sig rigtig mange gode historier bag de råvarer og produkter, du finder hos Social Foodies, og du kan dykke meget mere ned i de inspirerende projekter og tiltag her.

Kontakt: www.socialfoodies.dk
Adresser:
– Gammel Kongevej 115, 1850 Frederiksberg C
– Østerbrogade 128, 2100 København Ø
– Lyngby Hovedgade 19 C, 2800 Kgs. Lyngby
– Strandvejen 187, 2900 Hellerup
– Ordrupvej 42, 2920 Charlottenlund
– Vedbæk Strandvej 391, 2950 Vedbæk
– M. P. Bruuns Gade 60, 8000 Aarhus C

Cover-foto: Sienna Rousseau

Social Foodies involverer sig i hele værdikæden for de produkter og råvarer, der sælges i deres caféer. Overskuddet investeres i projekter, som sikrer den nødvendige uddannelse, arbejdsplads og støtte, der skal til for at den enkelte person kan udvikle sig og forsørge sin familie.

I caféerne får du brød, kager, kaffe, chokolade og skøn frisklavet is på økologiske råvarer. Som resten af sortimentet arbejdes der kreativt med smag og ingredienser, og kombinationen af danske og afrikanske råvarer skaber nye spændende smagsvarianter. Du kan eksempelvis kaste dig ud i chokoladeis af kakao fra CocoaFair eller vaniljeis lavet på baobab og bæredygtig vanilje fra Uganda. Foto: @siennarousseau

Social Foodies fungerer både som café og butik, og du kan både slå ned ned i det bløde med en kop kaffe og en nybagt økologisk chufabolle eller købe bæredygtige delikatesser med hjem. På hylderne finder du et udvalg af lækre produkter fra Afrika såsom salt, kakao, müsli og chokolade, og økologiske nødder, frø og tørrede bær fra bo-og uddannelsestilbudet Thorshøjgaard. Foto: @siennarousseau

Du finder Social Foodies HER: