Det Sociale Vaskeri – støt Kirkens Korshær og skån miljøet med din vaskepolet

Bæredygtighed viser sig fra sin fineste side, når Det Sociale Vaskeri kombinerer miljøvenlighed med social ansvarlighed på flere niveauer. Når du vasker dit tøj i vaskeriet er du nemlig med til at beskæftige udsatte borgere og samtidig støtte Kirkens Korshærs arbejde.

Besøg Det Social Vaskeri på Frederiksberg eller på deres hjemmeside og Facebook

Hos Det Sociale Vaskeri finder du klassiske møntvask-faciliteter kombineret med svanemærkede vaskeprodukter og special-services. Du kan derfor både gøre brug af vaskeriets vaske- og tørremaskiner som privatperson, og få glæde af de mange forskellige vaske-services som virksomhed.

Vaskeriet er en socialøkonomisk virksomhed med projektleder Marina Willems fra Kirkens Korshær i spidsen. Udover en lille håndfuld lønnede medarbejdere, der varetager drift og produktion, beskæftiger vaskeriet både frivillige og udsatte borgere. Borgerne bruger forløbet i vaskeriet til at afklare arbejdsmæssige kompetencer og blive oplært i blandt kørsel, tekstilkendskab, vaskeprocesser m.m.. Som del af forløbet tilbydes både de frivillige og borgerne i aktivering også forskellige lærerige kurser, og får mulighed for at deltage i sociale arrangementer. Overskuddet fra vaskeriet går til Kirkens Korshærs sociale arbejde, som blandt andet omfavner varmestuer og herberger.

Adresse: Peter Bangs Vej 64, 2000 Frederiksberg
Kontakt og åbningstider: www.vaskeri.kirkenskorshaer.dk

Der er fokus på den individuelle borgers trivsel og læring i vaskeriet, og der arbejdes derfor på at lave meningsfulde og individuelt tilrettelagt job-aktiveringsforløb. Vaskeriets frivillige team fungerer som mentorer for borgerne i aktivering, og hjælper også til i det daglige med blandt andet kommunikation, levering og regnskab.

 

Vaskeriet har også fokus på miljø og genbrug. For eksempel indsamler vaskeriet linned og håndklæder fra Kirkens Korshærs egne genbrugsbutikker, som anvendes i deres udlejningsordning til herberger og væresteder.

 

Vaskeriet tilbyder mange forskellige former for vask, og du kan eksempelvis få hentet og bragt dit vasketøj ugentligt. Der tilbydes også sy- og reperationsopgaver og andre specialopgaver, og vaskeriet er derfor klar til at hjælpe dig med hvilken type vaske-opgave, du end måtte stå med.

Fotos: Inge Vogel

Du finder Det Sociale Vaskeri her: