Sådan blev to GoGreen’ere til én

De to midtjyske virksomheder Weensu ApS og Danish Fair Fashion ApS mødte hinanden første gang til et GoGreen Danmark netværksmøde i foråret 2019. Nu har virksomhederne indgået aftale om at fusionere deres online markedspladser og gøre klar til vækst.  

 Af Pia Rasmussen, Danish Fair Fashion & Living

Grønt netværk som startskud til vækst 

Hvad der startede som løs sparring og produktnørderier er nu blevet til en fuldblodssammenlægning mellem to tidligere “konkollegaer”. Netop i disse dage gør de hver især klar til at hoppe ombord på samme skib og arbejdet mod en fælles fremtid med et mere bæredygtigt forbrug.

“Vi kunne se, at vi stod med de samme opgaver, der skal løses – og udfordringerne var stort set identiske“, siger Mia Walde, Ejer af Weensu ApS. “Derfor var det en oplagt overvejelse at indlede dialog omkring et samarbejde, som så nu ender ud i en fuld sammenlægning af vores to virksomheder.”

Den nye virksomhed kører videre under navnet Danish Fair Fashion & Living. For at understøtte den grønne omstilling intensiverer virksomheden arbejdet med at samle troværdige grønne spillere inden for mode- og boligbranchen i ét sted.  

Mere handling mindre snak 

Der er mere snak om bæredygtighed end handling. Sådan har mange det. Derfor har de to virksomheder begge sat sig for at gøre noget ved netop det dilemma. I løbet af de seneste år er mange små iværksættervirksomheder inden for tekstil– og livstilsbranchen skudt op, og for at sætte skub i omstillingen skal de bæredygtige produkter også gøres lettilgængelig og gerne mainstream. 

I løbet af de seneste år er mange små iværksættervirksomheder inden for tekstil- og livstilsbranchen skudt op. Her ses design fra Laøhlé – en anden GoGreen’er fra Aarhus

For at få bæredygtige produkter ud af den nuværende niche prosition skal vi prøve at tænke anderledes. “Vi skal tage forbrugerens briller på og gøre det let for dem at træffe det bæredygtige valg. Danskerne handler i stigende grad online, men der er også grænser for hvor mange brands og webshops, man kan overskue” siger Pia Rasmussen Bødker, som i 2019 var med til at stifte det tidligere Danish Fair Fashion. 

Derfor vil det nye Danish Fair Fashion & Living holde fast i strenge udvælgelseskriterier, som sikrer bæredygtige materialevalg, dyrevælfærd og ansvarlige abejdsforhold. “Når man handler hos os behøver man ikke være ekspert i bæredygtig produktion eller kende alle miljømærker. Vi har gjort arbejdet med at screene og udvælge” fortsætter Pia Rasmussen Bødker.

Samarbejdet med de forskellige små og ambitiøse designere og producenter skal gennemsyres af gennemsigtighed. Til højre design fra Yogamii, som er en GoGreen’er fra Københavner netværket

Sammen står vi stærkere  

Hele filosofien omkring fusionen handler om at stå stærkere sammen – også sammen med mange små og ambitiøse designere og producenter. “Vi har hele tiden arbejdet på at skabe en seriøs modspiller til den konventionelle mode- og livvstilbranchen, hvor hurtige kollektioner og høje avancer efterfølges af udsalg på udsalg. Vi tror på samarbejder, hvor alle får en fair del af kagen og hvor alle respekteres, hvad end det er producenter, bomuldsbønder eller kunder” siger, Bo Bach Boddum, som er medejer af Danish Fair Fashion & Living.