Amager Strandpark

Københavns største strand, der kun ligger 5 km fra centrum.

Bølgeskvulp, beachvolley og strandpromenadeliv – blot nogle minutter fra Kongens Nytorv med metroen. Med indvielsen af den nye Amager Strand er dette nu en realitet.

Amager Strand består af stranden langs Amager Strandvej, en lagune, en ø og parkerne 10-øren og 5-øren. Øen er 2 km lang og lagunen er 400 m på det bredeste sted. Midt på øen er der placeret strandstationer, som er betonbygninger med toiletter, kiosker mv.

Strandstationerne fungerer også som udkigssteder, hvor man kan få et fantastisk blik ud over de store skibe på Øresund, Øresundsbroen eller flyene, der lægger an til landing i Kastrup lufthavn. Den nye ø er opdelt, så man i nord mødes af et landskab med klitter og i syd finder et mere parklignende anlæg. Smukt forarbejdede gang- og cykelbroer leder over til den nye ø i nord og midt på øen. I syd er det muligt også at køre over til øen i bil. Dette uden dog på nogen måde at ødelægge naturen og oplevelsen af udsyn, luft og saltvand.

Hele Amager Strand er fredet, og med den nye strand har hovedstaden fået et nyt rekreativt område, der kan bruges året rundt. Der er mulighed for at spille beachvolley, surfe, flyve med drage og vinterbade. I forbindelse med anlægget af Amager Strand blev den gamle badeanstalt, Helgoland, revet ned, men den er nu genopført ud for den nye kyst.

Hop i!

Amager Strandpark

Amager Strandpark, Amager Strand Promenaden, København, Danmark

Adresse

Amager Strandpark, Amager Strand Promenaden, København, Danmark