Mumutane – unikt interiør i et mix af nordisk design og afrikansk æstetik

Hos mumutane forenes det bedste fra to verdener i spændende designs til både bolig og garderobe. Grafisk boligtilbehør og farverige accessories kombineres nemlig med et indbydende univers af mønstre, symboler og fortællinger fra Afrika.

Besøg mumutane online på deres hjemmeside med webshop, og på Instagram og Facebook.

I 2018 slog det stilsikre livsstilsbrand dørene op med et farvestrålende produktsortiment af pyntepuder, tasker og kimonoer i en høj, håndværksmæssig kvalitet. ‘mumutane’ er en sammentrækning af ordene ‘mu mutane’ og betyder ‘vi mennesker’. Navnet hentyder til en filosofi og et ønske om at skabe bedre vilkår for flere mennesker ved at samarbejde på tværs af kulturer og landegrænser. Med sine unikke produkter tager mumutane aktiv del i denne mission, og støtter op om den positive udvikling i Afrika ved blandt andet at producere dele af deres sortiment lokalt i Afrika. Eksempelvis købes wax print-bomuldstekstiler fra mindre afrikanske tekstilshops, og tekstilprodukter fremstilles ud fra give work-filosofien med ambitionen om at skabe arbejdspladser og bedre vilkår for unge afrikanske kvinder.

mumutane producerer også nogle af deres produkter i samarbejde med den socialøkonomiske virksomhed, Huset Venture, der skaber arbejde for en ellers udsat gruppe mennesker i Danmark. Udover egne produkter finder du i sortimentet også bløde, kraftige uldplaider fra Sydafrika, der igennem mere end 100 år har holdt hyrder varme i bjergene, samt dekorative afrikansk-inspirerede masker og vægdekoration designet af Umasqu Studio i Tel Aviv. Læs mere om mumutanes spændende arbejde med social bæredygtighed her.

Kontakt og webshop: www.mumutane.com

mumutanes eventyrlige produkter forhandles flere steder i landet. Gå på opdagelse i det fulde sortiment på www.mumutane.com eller oplev produkterne hos bl.a. Tidens møbler i Aarhus og my-fair-shop.com. Den fulde forhandlerliste opdateres her.

 

“Vi drømmer om, at vi i Norden bliver mere modige både rent æstetisk – uden at gå på kompromis med vores skandinaviske designtradition – og også ift. at indgå samarbejder, som adskiller sig fra det konventionelle, for at skabe en større sammenhæng i verden.” Sådan lyder de passionerede ord fra teamet i mumutane, der består af Line Dalby Gundersen (uddannet designer fra Designskolen Kolding) og Maria Kastrup Lausten (cand.merc. fra Handelshøjskolen i Aarhus).

Alle produkter i sortimentet er nøje udvalgt og sammensat med det mål at bidrage med anderledes fortællinger om – og fra Afrika. Udover materialer fra lokale afrikanske tekstilshops, anvendes også overskudstekstiler i kraftige uld- og mohairkvaliteter fra danske Kvadrat i Ebeltoft.