Svanemærket og EU-blomsten – en effektiv guide til den bæredygtige forbruger

Svanemærket og EU-Blomsten gør det enkelt for dig at vælge blandt de miljømæssigt bedste produkter og serviceydelser. Målet med miljømærkerne er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug.

Besøg Miljømærkning Danmark på deres hjemmeside, eller find dem på Facebook og Instagram.

Svanemærket og EU-blomsten er Danmarks to officielle miljømærker. Når du vælger varer der er certificeret med mærkerne, gør du en forskel: Du skåner natur og miljø, du passer på dig selv og dine nærmeste, du sparer på jordens ressourcer, og du viser omtanke for fremtidens klima. Svanemærket og EU-Blomsten findes på mere end 19.000 forskellige produkter og serviceydelser – blandt andet vaskepulver, bagepapir, legetøj, møbler, byggematerialer, boliger, hoteller og bilvaskehaller.

Kravene til et produkt afhænger af, hvilken produkttype der er tale om – dette sikrer relevante krav og maksimal miljøeffekt. Når du vælger et produkt med Svanemærket eller EU-Blomsten, er du med til at mindske miljøbelastningen – og uanset hvilket produkt du vælger, kan du være sikker på, at det er blandt de miljømæssigt bedste i deres kategori. Miljømærkerne ser på hele produktets rejse og de miljøproblemer, der opstår undervejs – til gavn for mennesker, miljø og jordens ressourcer. I Danmark har Miljømærkning Danmark ansvaret for Svanemærket og EU-Blomsten.

Kontakt: www.ecolabel.dk

Kravene til miljømærkede produkter bliver løbende evalueret og strammet. Det sikrer, at mærkernes krav bliver stillet ud fra den nyeste viden og udviklingen i markedet. Og at Svanemærket og EU-Blomsten er med til at sikre en bæredygtig udvikling.

 

Svanemærket og EU-Blomsten adskiller sig fra de fleste andre mærker. De er nemlig livscyklusbaserede. Det betyder, at eksperter vurderer hele produktets rejse og de miljøproblemer, der opstår undervejs, når de udvikler krav for en produktgruppe.

 

På Miljømærkning Danmarks hjemmeside kan du finde masser af inspiration til en mere bæredygtig livsstil. Du finder bl.a. guides og tips til grønnere vaner og bedre kemi i hverdagen – og til et mere bevidst forbrug.