laøhlé – bæredygtig og håndlavet dansk mode

Contemporary coolness og klassiske teknikker beskriver brandet Laøhlé, der har taget et aktivt valg om bæredygtighed. Både i produktionsmaterialer og produktionssted er der derfor tænkt ansvarlighed ind – lige til det sidste led i halskæden.

Besøg Laøhlé på deres hjemmeside med webshop, eller på Facebook og Instagram.

Bæredygtighed er kerneværdien i brandet Laøhlé. Her kreeres fashion i overskudstekstiler og klimavenlig Tencel, der både virker fugttransporterende og bakteriehæmmende. De elegante smykker fremstilles af ECO silver, som er 100% genanvendt sølv fra gamle smykker og rester fra medicinindustrien. Det forførende sortiment produceres lokalt i en systue i Danmark, og smykkerne tilvirkes i Laøhlés private designstudio i Aarhus.

Duoen bag Laøhlé ikke kun forretningspartnere – de er også barndomsveninder, og venskabet kommer til udtryk i navnet “Laøhlé”, der er sammensmeltningen af to familieefternavne. Den fælles barndomsby Ribe er inspirationen for de mange designs, hvor silhouetter, linjer og afrundede former trækker paralleller til byen og det omkringliggende landskab. Materialerne indhentes fra østrigske og engelske producenter, der eksempelvis fremstiller det bæredygtige tekstil, Tencel. Materialet laves af bøg og eukalyptus fra naturlig skovtynding og restproduktion, og produktionen foregår i et lukket kredsløb. Det betyder at ca. 99% af vand og opløsningsstoffer genbruges igen og igen, og at vandbehovet derfor er væsentligt mindre end ved konventionel bomuldsproduktion.

Gå ombord i de mange lækre designs fra Laøhlé på deres webshop, og glæd dig til at kunne besøge dem i Aarhus, når de åbner op for deres nye showroom.

Adresse: Badstuegade 24, 8000 Aarhus 
Kontakt og åbningstider: www.laoehle.com

Laøhlé forener tøj og smykker fra samme æstetiske omdrejningspunkt. Bæredygtighed er et aktivt valg for brandet, som skaber deres kreationer lokalt i Danmark ud fra bæredygtige tekstiler og genbrugsmaterialer.

 

Laøhlé’s smykker laves i ECO Silver, der består af 100% genanvendt sølv fra gamle smykker, elektronik, medicinalprodukter mm.. Dette betyder også, at der ikke støttes minedrift, der ofte afføder et stort CO2-aftryk. Smykkerne fås også i en 24 karats forgyldning.

 

Tencel kan laves i mange forskellige tykkelser og vævninger, fra det silkebløde til det denimagtige, og hos Laøhlé er det især en kraftig og næsten silkeagtig kvalitet, du finder. Den er utroligt blød og falder vanvittigt flot.

 

Du finder Laøhlé her: