Langsamt Store – slow clothing er høj kvalitet og tøj du bliver glad for længe

Med en hånd på det røde mode-hjerte og en på det grønne, udvælger Langsamt miljøvenligt tøj som er produceret under ordentlige og fair arbejdsforhold. Fokus fra deres mange forskellige bæredygtige brands er på holdbarhed og kvalitet.

Besøg Langsamt i butikkerne i København V og i Roskilde, på deres hjemmeside med webshop eller følg dem på Facebook og Instagram.

Navnet Langsamt er inspireret af den oprindelige betydning af ordet Langsomt:  noget, der varer længe. Hos Langsamt er fokus nemlig ikke modesæsoner med hurtig udskiftning af garderoben, men snarere lækkert tøj, som kan holde længe både hvad angår design og kvalitet. Med et ønske om at minimere tøjspild har Langsamt skabt rammerne for tøjkøb med fokus på langtidsholdbar kvalitet og bæredygtighed, hvor tøjelskere motiveres til at købe med omhu.

Mode med certificeringer

For at sikre de bedste vilkår for dem, der producerer tøjet til butikken, forhandler Langsamt tøj med certificeringer som blandt andet Fairtrade og Fair Wear Foundation og tøj fra ambitiøse socialt økonomiske virksomheder. Af bæredygtige materialer kan man blandt andet finde GOTS-certificerede økologisk bomuld, materialer fra træ, genanvendte materialer, slidstærke naturlige materialer som hør og hamp, samt silke og uld med fokus på dyrevelfærd. I butikkerne forhandles danske og udenlandske brands – nøje udvalgt ud fra miljøvenlighed og socialt ansvarlige produktion. Stilen er en blanding af det eksklusive og feminine og det eksperimenterede og gedigne, med sanselighed og bæredygtighed som den fælles ramme for udvalget.

Adresser: Dybbølsgade 66, 1721 København V & Ringstedgade 13, 4000 Roskilde
Kontakt og åbningstider: www.langsamt.com

Stiftere og ejere af Langsamt er mor og datter, Dorthe og Johanne – kollegaer og partners in crime and clothing. Tøjet er valgt med en hånd på det røde modehjerte og den anden på det grønne hjerte der banker for miljøvenligt tøj, produceret under gode forhold.

 

De to Langsamt-butikker rummer ikke bare tøj, men også keramik produceret af moderen Dorthe, og naturlige og økologiske plejeprodukter og accessoires fra bæredygtige brands udvalgt af datteren Johanne.

 

I Langsamt er tilgangen til bæredygtighed at gøre informationen om diverse materialer og produktionsforhold for tøjet, gennemsigtig, ærlig og overskuelig – som en venlig håndsrækning til den bevidste forbruger. Derfor kan man både i de fysiske butikker og på webshoppen altid finde information om, HVORDAN de enkelte varer lever op til krav om bæredygtighed.

 

Du finder Langsamt HER: