Lad haven gro og skab en naturhave

Hvis du er haveejer eller ejer et grønt fællesareal, kan du skabe et fantastisk levested for planter og dyr ved at anlægge en naturhave. Læs med og bliv klogere på miljøfordelene ved naturhaver.

Masser af blomster, ekstra vand, mindre klipning og oprydning og ingen sprøjtning er pejlemærker for en naturhave. Ud over at være godt for miljøet, kan du nyde de små̊ rum, der opstår, når du giver naturen plads til at gro. Nyd duften fra de mange blomster og fuglelivet og insekterne, der livligt summer rundt. De er med til at holde skadedyrene væk og understøtter havens balance.

En naturhave er smuk at se på, og den styrker mangfoldigheden af liv (også̊ kaldet biodiversitet) i haven. I naturhaven kan du få spiselige planter og vilde blomster og skabe et naturligt kredsløb i din have, der passer sig selv. Når planterne nedbrydes, giver de jorden næring og organisk materiale, så der er grobund for ny opblomstring. Så sparer du turen til genbrugstationen med dit haveaffald samtidig med, at du understøtter naturens processer.

Du kan også lade dig inspirere af økologiske planter eller naturhaver her på hjemmesiden. Gå på opdagelse hos vores medlemmer indenfor have og planter HER.