Nyt spise event har premiere i Helsingør Kommune.
Kom til madforkælelse, når restauranter serverer KlimaFestlig Mad i uge 17
Et helt nyt spiseevent ser dagens lys på restauranter og cafeer i Helsingør Kommune i foråret 2025. Sammen sætter spændende restauranter fokus på, hvor fantastisk maden kan smage, når man også har øje for alt det grønne og sunde. Hvis du vil se, hvilke lækkerier de enkelte spisesteder har planlagt, så gå direkte videre HER
Den grønne tallerken er et festfyrværkeri af smag og farver. En middag hvor især det røde kød ikke spiller hovedrollen, har mange gode sideeffekter for både din sundhed, vores natur og klimaet. Derfor vil vi gerne inspirere dig med gode madoplevelse, hvor lokale, miljø- og klimavenlige råvarer har første prioritet.
Hvor spiser du KlimaFestligt i uge 17
I faktaboksen kan du se alle de spændende restauranter og spisesteder, der gerne vil forkæle dig med en særlig madoplevelse. Alle restauranter fremtryller deres egne retter og menuer, så du har mange muligheder for at få lige præcis den spiseoplevelse, du har lyst til.
Du booker bord direkte hos den enkelte restaurant ved at klikke på linket. Når du booker bord, så angiv gerne, at du kommer for at spise KlimaFestligt.
Mere grønt og lokalt på menuen. Og mindre kød
Det mest spændende ved at spise klimavenligt er de mange nye smagsoplevelser, der følger i kølvandet på en menu, der er tilberedt med råvarer, der giver mest smag – nemlig grøntsager og krydderurter. Før en menu kan kaldes klimavenlig, har kokkene forholdt sig til:
- Grøntsager i sæson hentet så lokalt som muligt (Nordsjælland, Sjælland, Danmark)
- Råvarer i øvrigt hentet så lokalt som muligt (Nordsjælland, Sjælland, Danmark)
- Vilde urter, grønt og krydderurter er sanket lokalt i Helsingør
- Fiskene kommer fra Skånsomt Kystfiskeri (Sjælland, Danmark)
- Kylling, and, fasan, gris, kanin kommer fra fritgående dyr, der har haft et godt liv, hentet lokalt i Helsingør/Nordsjælland
- Mindst muligt madspild
Vil du vide mere?
Produktion af mad står for 30 % af klodens samlede udledning af drivhusgasser. En stor del af udledningerne kommer fra kødproduktion.
I den Den Store Klimadatabase kan du blandt andet se, at hakket oksekød udleder 8 gange så meget CO2 som hakket kyllingekød. Dette skyldes blandt andet, at drøvtyggere udleder drivhusgassen metan, og at dyrene fodres med soya, der bliver importeret fra udlandet og kræver meget plads at dyrke.
I Det Klimavenlige Køkken kan du få inspiration til klimavenlig mad i dit eget køkken