Ikariahonning – legendarisk vild honning fra Ikarias frodige bjerge

Der er rift om de flydende rå dråber fra den lille græske ø, der står ren og uberørt hen. Den vilde sprøjtefri honning er nemlig helt unik i både smag og næringsmæssige egenskaber, og bruges som dagligt kosttilskud hos øens lokale.

Besøg ikariahonning online på deres hjemmeside med webshop eller på Facebook.

På bjergrige Ikaria er der fuld blus på biodiversiteten, og der værnes om den vilde natur. Beboerne på øen bruger nemlig hverken kunstgødning eller sprøjtemidler, hvilket gør øen frodig og rig på urter og blomster med et særligt højt næringsindhold. Fraværet af det konventionelle landbrug betyder også, at øens bier kan producere silkeblød harpiksfarvet honning med noter af vilde blomster, safran, lakridsrod og muscovado-sukker – og som er helt uden spor af pesticider.

Ikaria er en Blue Zone – én af de fem pletter på kloden, hvor befolkningen lever længere og sundere. Øens honning skulle med sine sundhedsfremmende egenskaber efter sigende spille en central rolle for den høje levealder. Honningproduktionen er da også ganske naturlig i sin form, og der er fokus på at holde bierne sunde hele året rundt. Eksempelvis efterlades der et forråd ved høst, så bierne ikke skal have sukkervand som erstatning, hvilket ofte ses ved konventionel honningproduktion. Med tiden har rygtet om den fantastiske honning spredt sig udover øens grænser, og ikariahonning eksporteres derfor nu også til få andre lande i et begrænset parti hvert år.

Læs mere om honningens mange egenskaber på ikariahonnings webshop, hvor du også kan købe honningen fragtfrit.

Kontakt og webshop: www.ikariahonning.dk

Ikaria kaldes også for ‘Healing Island’, og dét med god grund. Ikarianerne har nemlig den største andel af hundredårige i verden, og befolkningen har generelt færre kroniske livsstilssygdomme. Den høje levealder tilskrives til dels indtaget af den lokale honning, der består af nektar fra øens urter og blomster, som har et væsentligt højere næringsindhold end i resten af Sydeuropa.

 

Du kan få fingrene i den lækre naturlige honning fra Ikaria uden at skulle en tur til den charmerende ø. Honningen er stærkt vanedannende med sin karakteristiske smag, og fungerer til både morgenmaden og aften-théen -eller som en ren snack, når du har brug for at booste immunforsvaret.

 

Bierne på Ikaria lever af nektar og honningdug hele året rundt, og får deres nektar fra planter som salvie, timian, mynte, lavendel, rosmarin, lyng og randroser. Se mere om den græske ø’s helt unikke natur i videoen her.