Al forandring starter med det første skridt – går du med?

Hvor kan jeg gå ud at spise og samtidig blive forkælet med økologiske råvarer eller få et måltid, hvor dyrevelfærd eller reduktion af madspild tæller højt? Hvor kan jeg købe gaver, der ikke udpiner jordens ressourcer, og hvor shopper jeg fashion, der er produceret under ordentlige forhold for mennesker og miljø? Hvad gør jeg, når jeg skal farve hår eller gerne vil i spa?

GoGreen Danmark startede på en passion for alt det grønne og for at udvikle det, vi selv savnede: Et sted med viden og overblik over, hvad der er bæredygtigt, og hvor det kan købes. Den første kortlægning af bæredygtige virksomheder så dagens lys i Aarhus og København i 2010 – dengang var der langt mellem mulighederne.

I dag er målet at kortlægge hele Danmark og hjælpe virksomheder på vej – både dem, der allerede har truffet bæredygtige valg og dem, der gerne vil i gang med processen. Kernen i GoGreen Danmark er vores netværk af virksomheder, der har fokus på bæredygtighed, mennesker og miljø.

Vi vil gerne hjælpe dig med at finde vej i ”junglen af grønt” og tror på, at vi i fællesskab kan skabe et mere bæredygtigt samfund. Det gode liv er også bæredygtigt, fordi det giver mening at passe på de ressourcer, vi har. Og ikke mindst giver det mening at passe på vores planet. Vi har kun én!

GoGreen og FNs Verdensmål

FNs Verdensmål for bæredygtig udvikling blev vedtaget af stats- og regeringslederes 25. september 2015 på FN-topmødet i New York. Vedtagelsen markerede en helt ny og ambitiøs udviklingsdagsorden. Verdensmålene udgør 17 konkrete mål og 169 delmål, som forpligter alle FN’s 193 medlemslande til blandt andet at reducere uligheder i verden, beskytte planeten og sikre mere bæredygtig økonomisk vækst.

Målene trådte i kraft den 1. januar 2016 og skal frem til 2030 være et middel til at sætte kursen mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten, vi bor på.

For GoGreen Danmark er det især Verdensmål 12, om ansvarligt forbrug, og Verdensmål 17, om partnerskaber for fremtiden, der er direkte relevant for det arbejde, vi laver. Gennem netværket af virksomheder bidrager vi ligeledes til blandt andet Verdensmål 13 om klimaindsats, Verdensmål 14 om beskyttelse af livet i havet, og Verdensmål 15 om beskyttelse af livet på landet.

GoGreen-netværket er stort og mangfoldigt med mange forskellige virksomheder, som hver især bidrager til Verdensmålene på forskellig vis. Læs mere om de enkelte virksomheders bidrag på deres respektive hjemmesider.

Teamet bag GoGreen Danmark

GoGreen Danmark bliver hjulpet godt på vej af to faste medarbejdere samt dedikerede freelancere og hjælpere, der som os ønsker en synlig og mærkbar forandring. Vi har udarbejdet et manifest, hvor vi tilstræber et arbejdsliv, der også rummer plads til at man kan passe sin familie eller interesser uden at være fanget i et hamsterhjul. Målet er at gøre GoGreen Danmark til en økonomisk bæredygtig forretning – på alle fronter.

Vi håber, at vores begejstring smitter og inspirerer dig til nye grønne skridt. Hvis noget har fanget din interesse, eller du ønsker mere information, så skriv endelig til os på info@gogreendanmark.dk