Husum Water – CO2-neutrale flasker i 100% genbrugsplast

Hvordan ser fremtidens indsamling og produktion af genbrugsplast ud? Og er forbrugerne klar til at betale for 100% bæredygtigt emballage? Disse spørgsmål melder sig hos mineralvands-producenten Husum Water, der arbejder i en konservativ industri, hvor omstilling til en bæredygtig produktion ikke står øverst på agendaen.

Besøg Husum Water online på deres hjemmeside.

I Danmark sælges der tusindvis af engangsflasker med kildevand og læskedrikke, når tørsten skal slukkes i caféen, til koncerten, på messen eller på familieudflugten. Det er derfor vigtigt, at man som forbruger tager stilling til hvor bæredygtigt, det produkt man vælger, er. Denne vaneændring tager tid hos forbrugerne, men er også en investering og omstilling hos producenterne. Husum Water har været igennem denne proces, og den tyskejede danske virksomhed har specialiseret sig i at producere 100% CO2-neutrale plastikflasker i 100% genbrugsplast. Produktionen genbruger dermed den plastik, som vi allerede har til rådighed, i stedet for at sætte ny plast i spil.

I 2020 blev produkterne fra Husum Water 100% CO2-neutrale. Fra når råvarerne lander i Husum, Tyskland, til de transporters og leveres hos kunderne i Danmark. Flaskerne fremstilles på vedvarende energi fra solceller, vind og vand, og CO2-regnskabet kontrolleres i samarbejde med Climate Partners. Denne klimavenlige produktion sparer både plastik og CO2, hvilket gør Husum Water til en interessant spiller på fremtidens marked for bæredygtig emballage.

Husum Water sælger blandt andet sine flasker som private labels til virksomheder og organisationer, der har behov for at tilbyde naturligt mineralvand med deres logo på til sine gæster. Du møder virksomhedens egne læskedrikke på landets caféer og dagligvarebutikker, herunder den økologiske sodavand, Wunderkind.

Kontakt og forhandlerliste: www.husumwater.dk

Husum Water producerer selv flasker af 100% genbrugsplast og tapper læskende drikke og kildevand. Virksomheden står blandt andet bag den økologiske sodavand, Wunderkind, og det internationale brand og NGO, Viva con Aqua, der giver overskuddet til vandboringer i Uganda.

Husum Water er gået fra at producere flasker af 30% genbrugsplast til 100% på få år, og anvender dermed 100% plast, der allerede er sat i spild. Alle flaskerne er indmeldt i retursystemerne i Tyskland, Danmark og Sverige, der i gennemsnit indsamler og genanvender ca. 92% af det samlede antal plastikflasker. De CO2-neutrale flasker produceres i tappehaller med solceller på taget og nyt produktionsudstyr, der bl.a. har gjort det muligt at sænke CO2-aftrykket. Læs mere om CO2-trackingen for Husum Water her.

Missionen er at tilbyde et bæredygtigt alternativ til plastikflasken i form af en CO2-neutral flaske af 100% genbrugsplast. Husum Water tilbyder derfor Private Water med eget logo til virksomheder og organisationer, der har behov for at servere kildevand på flaske til deres gæster. Læs mere om Private Water her.