Helsingør Kommune – klimaambitioner, vand og natur

I Helsingør Kommune kan både historikeren, naturelskeren og miljø-entusiasten gå på opdagelse. Her er historiske seværdigheder, skønne sandstrande og smukke cykelruter. Helsingør er Klimakommune og vil vise, at bæredygtighed kan kombineres med vild natur, kultur og ikke mindst GoGreen-oplevelser!

Besøg Helsingør Kommune eller se mere på deres hjemmeside, Instagram og Facebook.

Med sine gamle bindingsværkshuse og fortid som industriel havneby charmer Helsingør sig ind på både danske og udenlandske turister. Men livet som kystby giver også kommunen en række miljø-udfordringer – blandt andet på grund af skybrud og hav-vandstigninger.

Helsingør Kommune vil gerne bidrage til at forebygge klimaforandringer. I 2008 tog kommunen derfor en beslutning om at blive klimakommune for at gøre en aktiv indsats. Kommunen har siden arbejdet seriøst med klimaet, og byrådet har blandt andet vedtaget en målsætning om at reducere udledningen af CO2 til mindre end 1 ton per borger senest i 2030. Målet er er at være fuldstændig CO2-neutrale i 2050!

Helsingør er helt i gennem smuk, og der er alt mulig grund til at vi alle sammen gør en indsats for at minimere klima- og miljøbelastningen. I 2015 blev Helsingør den første officielle GoGreen-by uden for København, så når du besøger byen, behøver du ikke gå på kompromis med dine ønsker om at handle ansvarligt.

Bor du i kommunen, kan du får glæde af de tilbud, som kommunens klimasekretariat sætter på dagsordenen. Der arbejdes eksempelvis med oplysningskampagner og grøn rådgivning, og private boligejere, virksomheder og institutioner kan i perioder få gratis energitjek eller energitjek med tilskud.

Kommunens egne bygninger er også kommet under luppen, og en stor del af bygningerne er blevet klimarenoveret. Samtidig er kommunen en god medspiller i GoGreen-netværket, hvor samarbejdet kan styrke de lokale GoGreen-virksomheder.

Kultur, natur og bæredygtige initiativer går hånd i hånd. I forgrunden skimtes solcelleanlægget på Kulturværftets tag, som blev anlagt i forbindelse med en energioptimering af det gamle skibsværft.

Kommunens klima-strategi virker, og i dag er kommunens samlede CO2-udledning (boliger, virksomheder, transport) reduceret med 29 procent siden 2008. Kommunen har også tilsluttet sig EU’s Borgmesterpagt “Covenant of Mayors” og den globale sammenslutning af byer “Compact of Mayors”. Det betyder, at Helsingør Kommune kæmper for globale klimamål og forpligter sig selv til at arbejde med mere ambitiøse klimamål end de nedsatte EU-mål frem mod 2020.

Helsingør Kommune huser flere byer, og du kan derfor både opleve vilde naturområder, pulserende byliv og gamle bindingsværkshuse. Kommunen består af byerne/landsbyerne Borsholm, Espergærde, Gurre, Hellebæk Helsingør, Hornbæk, Horserød, Kvistgård, Mørdrup, Nygård, Nyrup, Snekkersten, Tikøb og Ålsgårde.

Læs mere om kommunens strategier og klimaprojekter: www.helsingor.dk

Du finder Helsingør Kommune her: