Grøn Salon – find vej til frisører og saloner der siger nej til skadelig kemi

Måske er du allerede stødt på det fine logo fra Grøn Salon, der pryder landets mest bevidste frisører og saloner. Den skrappe certificering stiller nemlig skrappe krav til både kemikalier, produkter og drift i skønhedsbranchen til gavn for medarbejdere, miljø og din egen sundhed.

Besøg Grøn Salons frisører og saloner på Sjælland, Fyn, Jylland og på de danske øer eller online på deres hjemmeside.

Det er ikke lige meget, hvilke kemikalier du tillader på din krop, og med Grøn Salon som pejlemærke for dit valg af frisør og salon, er du sikret en god behandling hele vejen rundt. Den kompromisløse certificeringsordning startede i København i 2006 og har i dag mere end 60 Grønne Saloner fordelt over hele Skandinavien. I Danmark er listen af frisører og klinikker, der lever op til Grøn Salons kriterier derfor lang, og du finder bl.a. saloner i København, Aarhus, Frederiksberg, Randers, på Møn og i Storkøbenhavn.

For at blive certificeret Grøn Salon skal en virksomhed leve op til ambitiøse kriterier, som blandt andet begrænser de miljø- og sundhedsskadelige kemikalier i frisør- og kosmetikfaget. For at skabe transparens og viden på et ellers uigennemskueligt marked, har Grøn Salon derfor udviklet den oplysende og anerkendte ‘forbudtstofliste’. På listen findes allergifremkaldende, hormonforstyrrende og kræftfremkaldende kemikalier, som hverken må bruges i behandlinger, kosmetik eller i produkter til videresalg.

Som gæst er du samtidig garanteret en mere miljøvenlig oplevelse med økologisk forplejning og behandlinger udført med lavere vandforbrug, elektricitet fra vedvarende energikilder og en generel minimal belastning af naturen.

Læs mere om den proaktive og non-profit certificering på Grøn Salons hjemmeside, hvor du kan blive klogere på kemikalier og finde en salon nær dig.

Kontakt og overblik over saloner: www.groensalon.com

Grøn Salon certificerer og kontrollerer deres saloner hvert år, så du er sikret en ansvarlig oplevelse, når du går til frisøren eller får en skønhedsbehandling. Her er der nemlig forbud mod allergifremkaldende, hormonforstyrrende og kræftfremkaldende kemikalier, som hverken må bruges i behandlingen eller i produkter til videresalg.

 

Som NGO finansieres Grøn Salon udelukkende af det gebyr, som salonerne betaler for den årlige kontrol. Der er også gratis hjælp og rådgivning at hente for leverandører og producenter, og produkterne optages gratis på listerne. Har du en salon, kan du læse mere om, hvordan du bliver certificeret Grøn Salon her.

 

‘Forbudtstoflisten’ og de skrappe kriterier hos Grøn Salon tager udgangspunkt i videnskabelige fakta, der har til mål at udfase alle skadelige kemikalier i skønhedsbranchen. Se hvilke produkter og kemikalier, der ikke er godkendt hos Grøn Salon her.