FSC Danmark – certificering med garanti for bæredygtigt skovbrug

Vær med til at beskytte dyr, mennesker og natur, når du vælger træ og papir fra bæredygtigt skovbrug. Med mærket fra FSC Danmark kan du nemmere sortere i produkterne på hylderne, og sige ja produkter til, der udelukkende anvender træ fra FSC-certificerede skove rundt omkring i verden.

Besøg FSC Danmark online på deres hjemmeside, Facebook og Instagram.

Der bliver snakket meget om træer i disse tider, og det er ikke uden grund. Som materiale rummer træ nemlig rigtig mange gode kvaliteter, der er værd at tale ind i den grønne dagsorden. I sin vækst er træer en fremragende CO2-opsamler, og i forarbejdet form kan det være både rustikt, elegant og holdbart. Derfor er træ også et ganske populært materiale, der anvendes i et hav af forskellige produkter i pap, papir og træ.

Men skovbruget har i takt med vores stigende forbrug haft svært ved at følge med efterspørgslen på træ, og der fældes derfor flere træer, end skovene rundt om i verden kan nå at reproducere. Dette har store konsekvenser for Jordens skove, jungler og sparsomme bynatur, som er en vigtig ressource i naturen for mennesker, dyr og andre planter. For at sikre, at fremtidens træ-produkter kommer fra bæredygtigt drevne skove og ansvarlige kilder, arbejder FSC Danmark derfor på at implementere og udbrede den internationale certificering, FSC. Med stramme kriterier tjekker mærkningsordningen de enkelte led efter i sømmene med fokus på blandt andet skovdrift, arbejdsforhold, ansvarlig træhandel og beskyttelse af indfødte lokalbefolkninger.

Læs mere om FSC Danmark på deres hjemmeside, hvor du også kan læse om kommende forbruger-arrangementer og mulighed for medlemskab.

Kontakt: www.dk.fsc.org

Der findes over 400 FSC-certificerede virksomheder i Danmark, og interessen for den ambitiøse nonprofit mærkning er stigende. Der er nemlig både økonomiske, miljømæssige og sociale fordele at hente for de mange skovejere, møbelproducenter, træhandlere, trykkerier og emballageproducenter, der handler og arbejder med træ og papir. Se hele listen over FSC-certificerede virksomheder her.

 

Er du som virksomhed nysgerrig på FSC-certificeringen, er der masser af hjælp at hente hos FSC Danmark, der rådgiver i alle led af certificeringsprocessen. Læs mere om processen for at blive FSC-certificeret her.

 

Når du køber produkter fremstilles i materialer fra FSC-certificerede skove, er du med til at sikre en skovdrift, der kommer både miljø, klima, mennesker, dyr og planter til gode.