Frederiksberg Kommune – hovedstadens grønne hjerter

Frederiksberg Kommune er én af Danmarks klimakommuner med en stærk grøn profil. Kommunen er nemlig en by rig på både bæredygtige virksomheder og skønne grønne oplevelser.

Besøg Frederiksberg Kommune eller se mere på deres hjemmeside og Facebook.

Frederiksberg er en del af Hovedstaden, men samtidig også sin helt egen – en by i byen. På din tur rundt i byen støder du på karakterfulde og helstøbte bymiljøer, hvor de gamle bygninger og lokale kulturer er blevet bevaret gennem tiden. Frederiksberg er også særlig kendt for sine mange grønne områder, og udover den smukke gamle arkitektur finder du derfor også et væld af fyldige træer, grønne åndehuller og frodige parker og haver.

Slå dig ned i én af de mange parker og haver på Frederiksberg. Besøg hejrerne i smukke Frederiksberg Have eller tag til udendørs arrangement i bakkede Søndermarken.

Byens natur giver Frederiksberg-borgerne masser af mulig for at have et aktivt udendørsliv og gode rammer for at dyrke en sund livsstil. Faktisk har Frederiksberg i mange år haft en målsætning om, at alle borgere skal kunne se mindst ét træ fra deres bolig, og der bliver derfor passet godt på de eksisterende træer og plantet nye.

Kom hurtigt gennem byen på to hjul. Den gode infrastruktur i Frederiksberg Kommune gør det nemt at komme rundt til byens mange grønne oplevelser.

Det er ikke kun det grønne, der fylder i fortællingen om Frederiksberg som grøn kommune. Kommunen arbejder nemlig også med bæredygtighed i en bred forstand. Fra 2013 har Frederiksberg arbejdet efter en målsætning om, at byen skal være CO2-neutral i 2035. Det går den rigtige vej, og siden 2005 er Frederiksbergs CO2-udledning reduceret med hele 43%.

Kommunalbestyrelsen har i 2017 også vedtaget, at der skal udarbejdes en handlingsplan med forslag til, hvordan Frederiksberg i et samarbejde mellem kommune, borgere, virksomheder og interesseorganisationer kan integrere og indfri FN´s 17 verdensmål. Her er samarbejdet med GoGreen Danmark et godt eksempel på et tiltag, som skal fremme den bæredygtige udvikling i kommunen.

Frederiksberg set fra oven. Kommunen holder til i det gamle smukke rådhustårn, hvor der til dagligt arbejdes på den bæredygtige agenda i kommunen.

Frederiksberg kommune har blandt andet sit eget grønne bykort, der har til formål at synliggøre de virksomheder, der på eget initiativ har iværksat en grøn omstilling af deres forretning, og som er med til at fasttømre Frederiksberg som en bæredygtig destination -både i forhold til byens borgere og de mange gæster, der lægger vejen forbi.

Læs mere om kommunens strategier og klimaprojekter her: www.frederiksberg.dk

Du finder Frederiksberg Kommune her: