Frederiksberg Have – fiskehejrer og flagermus!

Pak picnic-kurven og slå dig ned i hovedstadens mest velholdte park. Her forenes et rigt fugleliv, vand og natur med legepladser, kaffe-to-go og bådture på havens lange å.

Besøg Frederiksberg Have på Frederiksberg

Mindst 60 hejre-par har bosat sig i Frederiksberg Have, der dermed huser en af Danmarks største hejrekolonier. Hejren blev fredet i 1980 og er blot én af mange fredede dyrearter i den frederiksbergske natur. Hejren er af natur en sky fugl, men bylivet har gjort enkelte fugle så tillidsfulde, at de kan fodres med hånden.

Når du går en tur i Frederiksberg Have, kan du være heldig at møde Erik Andersen – blandt Frederiksberg-borgerne kaldet Hejremanden. Erik har gennem de sidste 18 år knyttet bånd til hejrerne i haven, og når han bruger sit kaldesignal, kommer de flyvende og venter tålmodigt på at få del i de sildefileter, Erik har med til dem. Men hejrerne er langt fra de mest eksotiske dyr i haven, for under dit besøg kan du også møde både flagermuse og elefanterne fra Zoo.

Adresse: Frederiksberg Runddel, 2000 Frederiksberg Åbningstider: www.oplev.frederiksberg.dk

Om sommeren kan du komme med på en idyllisk tur gennem haven til vands. Her sejles du gennem havens snoede å, hvor du for alvor kan opleve og dufte den frodige natur.

 

Hejrerne lever rundt omkring i parken, og kigger du godt efter, kan du se deres store redder højt oppe i træerne.

Du finder Frederiksberg Have her: