Danish Fair Fashion & Living – online markedsplads for bæredygtige livsstilsbrands

At have sans for mode handler om at stille skarpt på detaljerne, også når emner som arbejdsforhold, miljø og materialevalg kommer i spotlightet. Danish Fair Fashion & Living samler bevidste brands i mere end én forstand, og hjælper forbrugere med at omdanne hjem og garderobe til stilfulde statements med handling bag ordene.

Besøg Danish Fair Fashion & Living på deres hjemmeside med webshop, eller på Facebook og Instagram.

Der kan være meget langt fra tråd til trendcoach, og vejen til viden om materialer og produkter kan være snoet og fyldt med blindgyder. Danish Fair Fashion & Living har sat sig for at luge ud i mængden af tomme budskaber og halvgrønne emballager for i stedet at bane vejen for ambitiøse brands, der faktisk kender svarene på alle dine spørgsmål. Den digitale markedsplads huser derfor tøj, interiør og accessories til kvinder, mænd og børn fra ansvarsbevidste mærker med hold i nakke-flippen. Både knapper, tekstiler, arbejdspladser og emballage er nemlig tjekket grundigt efter i sømmene, så du som forbruger er sikret høje standarder for bæredygtig fashion og indretning, når du handler på webshoppen.

Sammen står vi stærkere 

Danish Fair Fashion & Living er en fusion mellem to bæredygtige platforme – Weensu ApS og Danish Fair Fashion ApS. Sidstnævnte er startet af Pia Bødker og Bo Boddum, der fra start har haft missionen om at skabe overblik og gennemsigtighed omkring modeindustrien, og samtidig gøre fair fashion brands tilgængelige for alle. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at være med på moden, og samtidig bidrage til en mere bæredygtig fremtidig modeindustri. I 2020 fusionerede virksomheden med markedspladsen Weensu, der med Mia Walde i front havde samme mål om at samle bæredygtige produkter ét sted. Fokus var på en bredere produktpalette særligt indenfor boligtilbehør, men med samme krav om bæredygtighed.

Kravene skal opfyldes

For at komme med hos Danish Fair Fashion & Living skal en virksomhed leve op til skrappe kriterier med hensyn til mennesker, dyr, klima og lokalmiljø, som sikrer gode forhold i hele værdikæden for det enkelte produkt. I sortimentet finder du derfor brands med fokus på blandt andet genbrug, upcycling, fairtrade, overskudstekstiler samt bionedbrydelige og miljøcertificerede materialer.

Læs mere om kriterierne på Danish Fair Fashion & Living’s hjemmeside, hvor du også finder den aktuelle vidensblog om problematikker og dilemmaer i mode- og boligbranchen.

Kontakt og webshop: danishfairfashion.dk

Hvilke kemikalier er brugt til indfarvning? Hvor kommer bomulden fra? Og hvem har egentlig haft gavn af produktionen, når det kommer til stykket? Der er mange ting at forholde sig til, når man som forbruger vil vælge bæredygtigt tilbehør til sin garderobe. Heldigvis ved Danish Fair Fashion & Living, hvilke spørgsmål der skal stilles, og går kritisk til værks på vores allesammens vegne. Foto: Laøhlé

 

På Danish Fair Fashion & Living’s online markedsplads finder du en mangfoldighed af brands, der på forskellig vis indtænker bæredygtige valg i materialer og produktionsforhold. Blandt de nøje udvalgte brands finder du blandt andet Black Buddha Jewelry, FairStudio, ECHTE, GROBUND, Laøhlé og Le Pirol. Foto: FairStudio.

 

Der findes masser af spændende bæredygtige alternativer til de konventionelle materialer, vi ofte ser brugt i mode- og boligbranchen. Hos Danish Fair Fashion & Living finder du blandt andet møbler og boligtilbehør designet til lang holdbarhed og cirkulær økonomi, upcyclede materialer eller fra socialøkonomiske virksomheder. Foto: ENKL.

Forside foto: Nôrd by Nôrd