BORNHOLMERHAMPEN – BÆREDYGTIGHED FRA JORD TIL BORD

På de frodige bornholmske marker finder du nu også økologisk dyrket hamp, som du på legal vis kan anvende i din kost og få glæde af plantens mange gode egenskaber.

Besøg Bornholmerhampen online på deres hjemmeside med webshop, Instagram og Facebook.

Hamp er én af verdens ældste nytteplanter, som rummer både klimamæssige og sundhedsfremmende potentialer. Hamp er blandt andet rig på proteiner, fibre, aminosyrer og fedtsyrer, hvilket gør planten til en ideel fødevare for eksempelvis veganere og vegetarer. Hos Bornholmerhampen er den bæredygtige kost i fokus, og på webshoppen finder du forskellige lækre produkter såsom hampemel, hampefrøolie og hampethe – alle fremstillet af 100% økologisk og lokalt dyrket industrihamp fra Bornholm. Denne type hamp er både lovlig at dyrke, og bevarer samtidig plantens særlige egenskaber.

Bornholmerhampen holder til på visionære Bornholm, der rummer mange grønne initiativer, som skal fremme øens bæredygtige fokus og bidrage til den grønne revolution. Den lokale dimension spiller derfor også en stor rolle hos Bornholmerhampen, der gør det muligt for forbrugere at spore deres fødevarer hele vejen fra jord til bord.

Kontakt: www.bornholmerhampen.dk

Hamp er rig på letoptagelige proteiner, aminosyrer og essentielle fedtsyrer. På Bornholmerhampens webshop kan du købe forskellige typer produkter med hver deres gode egenskaber. Hampefrøolien har eksempelvis et højt indhold af omega 3, og hampeolien har et helt unikt forhold mellem omega 3 og 6. Hampemel har et højt protein- og fiberindhold, og så er der også beroligende og styrkende teer at finde her.

 

Hampen dyrkes lokalt på Bornholm, hvor hampen med sin kraftige bladvækst optager store mængder CO2. Hele produktionen er økologisk og forarbejdningen foregår selvfølgelig også lokalt på øen.

 

Målet med Bornholmerhampen er at skabe klimavenlige produkter, der udnytter hampens potentialer ved at forarbejde frø og blade til forskellige typer fødevarer. På deres hjemmeside finder du en oversigt over lokale forhandlere af produkterne, ligesom at du kan bestille hampeprodukterne direkte i deres webshop.