Blindes Arbejde – nordisk håndværk skabt af blinde og svagsynede

Indret dit hjem med tidsløst interiør og holdbare hverdagsprodukter i et meningsfyldt design. Hos Blindes Arbejde indtænkes gode arbejdspladser og miljøvenlige materialer, når personer med synshandicap fremstiller skønne brugsting med udgangspunkt i nordiske håndværkstraditioner.

Besøg Blindes Arbejde i København K, Odense, Aarhus og Horsens eller online på deres InstagramFacebook og hjemmeside med webshop.

Har man først stået med et rigtig godt stykke håndværk i hånden, kender man glæden ved det unikke stykke historie, der ofte følger med i købet. Dén følelse har du garanteret oplevet, hvis du har besøgt butikkerne hos Blindes Arbejde, som går under navnet Vi Ses. Butikkerne emmer af autencitet, kvalitet og gode fortællinger, og på hylderne finder du lækre håndværksprodukter til både køkken, bad, stue og have. Produkterne fremstilles i bæredygtige materialer, og du kan eksempelvis købe børster i PEFC-certificeret træ, kurveflet, koste i naturhår og vævede tekstiler lavet i upcyclede stofrester eller GOTS-certificerede hør-bomuldsblandinger.

Den socialøkonomiske virksomhed blev etableret tilbage i 1929 med målet om at skabe meningsfulde arbejdspladser til blinde og svagsynede. Der ansættes derfor personer i både fleksjob, skånejob, ordinære stillinger og beskyttet beskæftigelse. Stillingerne skræddersys med det individuelle menneske i fokus, så det passer netop til den enkelte medarbejders faglighed og behov. Missionen om den bæredygtige arbejdsplads har siden vokset sig udover den sociale dimension, og inkluderer i dag et holistisk arbejde med bæredygtighed i  alle virksomhedens afdelinger. I både værksteder, butikker og på webshoppen tænkes der derfor både i grøn energi, genbrug af emballager og klimavenlige transportløsninger. 

Læs mere om Blindes Arbejdes fantastiske initiativer på deres hjemmeside, hvor du også kan udforske sortimentet af lækre håndværksprodukter.

Kontakt og åbningstider: www.blindesarbejde.dk
Adresser: Valkendorfsgade 3, 1151 København K, Åboulevarden 59, 8000 Aarhus C, Thonbogade 5, 8700 Horsens og Sdr. Boulevard 68 st. th., 5000 Odense C.

Med sine værksteder og butikker over hele landet er Blindes Arbejde en mangfoldig arbejdsplads, hvor 70% af medarbejdere er svagsynede eller blinde. Som certificeret socialøkonomisk virksomhed er der særlig opmærksomhed på at finde det rette job-match, som skaber gode arbejdspladser til alle typer behov og kompetencer.

 

Der er langt fra billig plastik og masseproducerede varer til de håndlavede kvalitetsprodukter hos Blindes Arbejde. I produkterne anvendes forskellige certificerede materialer som FSC-certificerede strå og PEFC-certificeret træ, der begge sikrer et lovligt og bæredygtigt skovbrug. Produkterne sælges på webshoppen og i de fysiske butikker i København, Aarhus, Horsens og Odense.

 

Blindes Arbejde høster roser hos både forbrugere og design-branchen, og i 2016 blev puderne her blandt andet anerkendt med en Danish Design Award i  kategorien “FEEL GOOD”. I sortimentet finder du også et komplimenterende udvalg af produkter fra butikkens samarbejdspartnere, der på samme vis har fokus på social- eller miljømæssig bæredygtighed.

Du finder Blindes Arbejde HER