Aktiv Varme – spar på ressourcerne, spar på pengene

Bæredygtigt forbrug handler om alle aspekter af hverdagen – også når det kommer til varme og isolering i din bolig. Aktiv Varme samler de mest bæredygtige teknologier på området, og hjælper dig med at finde en løsning, der kommer både miljøet og din pengepung til gode.

Besøg Aktiv Varme online på deres hjemmeside og Facebook.

Det er svært at gennemskue hvilke løsninger, du skal vælge, hvis du vil  energi-optimere dit hjem. Aktiv Varme har med Morten Visnek i spidsen fokus på både miljø og økonomi og hjælper dig godt på vej, uanset om du bygger nyt eller renoverer.

Én af Aktiv Varmes store energi-besparende løsninger er “ispinden” (eller Octopus ice-stick, som den hedder). En udendørs varmepumpe, der kan spare op til 60% på energien. Det kan mærkes på både miljø og pengepung. Faktisk har løsningen fået WWF-prisen, netop på grund af de store miljøfordele.

Har du brug for råd og vejledning inden du går i gang, stiller Aktiv Varme op til en gratis vurdering af mulighederne, og de har flere løsninger af samme bæredygtige karakter. Så det giver god mening at starte med en snak, hvis du skal bygge nyt eller optimere.

Kontakt: www.aktiv-varme.dk

OctopusTM, også kaldet ispinden, virker som et omvendt køleskab og er en lydløs varmepumpe, der kan dække hele opvarmningen. Den installeres i i haven og kobles op på et indendørs varmesystem. Denne form for opvarmning er både mere effektiv og miljøvenlig i forhold til traditionelle varmekilder, som gas, brændefyr, elvarme, etc.. Energien, og dermed varmen, kommer fra naturens egne kilder, fx temperaturer, luftfugtighed og vind.

 

Genbrugsflamingo er hovedingrediensen i Thermozell, der er et bæredygtigt isoleringsmateriale, som kan erstatte beton. Genbrugsflamingoen blandes med cement og vand til en masse, som er både lyd- og varmeisolerende, ubrandbart og billigt. Materialet er meget holdbart og vejer tilmed kun 1/5 af det, beton vejer.

 

En af de sjovere gadgets og helt i tråd med energioptimering. Denne udendørs nedgravede øl-køler kan køle op til 24 øl med jordens egen varme. Når du skal servere en øl, drejer du på håndtaget, og op fra jorden kommer en 6 grader kold øl uden brug af elektriske køleapparater.