RABARBERGAARDEN – AUTENTISK FARM-RESTAURANT MED ØKOLOGI OG ZERO WASTE PÅ MENUEN

Hos Rabarbergaarden tænkes der bæredygtigt ned til mindste strå. Den 26 hektar store gård er nemlig både økologisk-certificeret og selvforsynende i restaurant og gårdbutik, og intet går til spilde i gårdens nøje udtænkte cirkulationssystem.

Besøg Rabarbergaarden i Holløse eller på deres hjemmeside og Facebook.

Er du på udkig efter en bæredygtig gastronomisk oplevelse udover det sædvanlige, er Rabarbergaarden stedet, du skal besøge. Her kan du nyde smukke anretninger serveret med frisk luft, lokale råvarer og autentisk gårdstemning, mens du betragter det daglige arbejde med gårdens dyr og planter. Gården ejes af Louise og Thomas Køster, der sammen med ihærdige og passionerede medarbejdere arbejder intensivt på at forsyne gårdens ala carte-restaurant og butik på bæredygtig vis.

Rabarbergaarden arbejder blandt andet aktivt med begreberne Zero Waste og nose to tail, og på gården kan du derfor opleve et effektivt cirkulært ressourceforbrug, hvor alle dele fra gårdens produktioner udnyttes til fulde – lige fra bearbejdningen af jorden til de gastronomiske processer i køkkenet. Grønt-rester fra marken går eksempelvis til dyrefoder, eller komposteres som nærende gødning til markerne. Der er derfor masser af inspiration og viden at komme efter på den på én gang moderne og nostalgiske gård, der hvert år glæder tusindvis af nysgerrige gæster og fascinerede fagfolk!

Adresse: Holløse Gade 21, 3210 Vejby
Kontakt og åbningstider: www.rabarbergaarden.dk

Økologi og lokale råvarer er en selvfølge hos Rabarbergaarden, der i 2018 går efter det økologiske guld-spisemærke. Størstedelen af de råvarer, som Rabarbergaarden ikke selv kan producere, kommer fra leverandører indenfor 50 kilometer. Melet kommer eksempelvis fra Mangholm blot 10 kilometer fra gården, og fisken fanges skånsomt i Helsingør gennem Foreningen for skånsomt kystfiskeri.

 

Rabarbergaarden har også stort fokus på formidling og er blandt andet tovholder på projektet Haver til Maver. Her får skoleklasser deres egne stykker jord, hvor de lærer at dyrke økologiske grøntsager og lave mad af deres afgrøder. Gården afholder også forskellige typer spændende events i løbet af året, og tilbyder også rundvisninger for interesserede virksomheder, foreninger og organisationer.

 

I Raberbergaardens landhandel kan du købe smagfulde økologiske produkter med hjem, som er lavet af gårdens overskuds-råvarer. På hylderne finder du eksempelvis hjemmelavede pølser, skinker og postejer samt eddiker og danske syltede delikatesser.

Du finder Rabarbergaarden her: