MUTTE STORM – ANTIKKE OG VINTAGE KELIM-TÆPPER, THEKANDER OG SKÅLE FRA CENTRALASIEN

Hos Mutte Storm finder du smukke gamle kelims fra Tyrkiet, som er håndplukkede og udvalgt med farve- og mønstersammensætning for øje. Med et kelim-tæppe i stuen får du både et unikt stykke kultur med sin helt egen fortælling, og er samtidig med til at holde de antikke tæpper i cirkulation.

Besøg Mutte Storm online på hendes hjemmeside med webshop, Instagram og Facebook, eller i Helsingør når hun holder åbent hus i sit showroom.

Kærligheden og passionen for gamle unikke tæpper er til at mærke hos Mutte Storm, der med sin baggrund som tekstildesigner interesserer sig for kombinationen af farver, mønstre og tekstiler. På hendes webshop kan du derfor finde smukke gamle kelim-tæpper og store kelim-puder, som hun håndplukker på sine mange rejser til bl.a. Tyrkiet. Mutte arbejder også som indretningsdesigner og beskriver jagten på de unikke tæpper som det at finde rav på stranden: Det er en sport at finde og spotte de gode tæpper og forestille sig, hvordan de vil se ud i de nordiske hjem. Mutte er derfor heller ikke bleg for at rulle ærmerne op og grave sig frem til guldet blandt hundredevis af tæpper.

Mutte Storm holder med jævne mellemrum åbent i sit showroom i Helsingør, hvor du kan se, føle på og købe de smukke kelim-tæpper og kelim-puder fra Tyrkiet, tynde håndvævede tyrkiske håndklæder I økologisk bomuld, gamle skåle og tekander fra Centralasien. Åbne Showroom offentliggøres på Mutte Storms hjemmeside, Facebook og på Instagram. Kelim-tæpperne sælges også fra Mutte Storms hjemmeside.

Adresse: Brostræde 1A, 1. sal, 3000 Helsingør 
Kontakt og åbningstider: www.muttestorm.dk

Mutte finder de smukke gamle tæpper på hendes rejser rundt i verden, og kommer med ud på tæppehandlernes lagre, hvor hun får mulighed for at udvælge tæpperne på 1. hånd. Mutte har et personligt kendskab til de lokale tæppehandlere, hvor tæppehandel er en hel familiebeskæftigelse, der er gået i arv gennem flere generationer.

 

De gamle tæpper udvælges nøje, og hvert et tæppe har derfor også en spændende historie at fortælle. De gamle kelims er blandt andet vævet af nomadekvinder, landsbykvinder og unge kvinder, som har vævet deres egne brudetæpper.

 

Kelim-tæpperne sælges på Mutte Storms hjemmeside, hvor du blandt andet også finder flotte gamle skåle og tekander fra 40, 50 og 60’ernes Uzbekistan. Til åbent hus i showroomet finder du yderligere lækre håndvævede hamam-håndklæder i økologisk bomuld.

Du finder Mutte Storms showroom her: