GRO SPISERI – ØKOLOGI OG FÆLLESSPISNING PÅ DANMARKS FØRSTE TAGFARM

Gro Spiseri giver byens folk mulighed for at følge en lokal, økologisk produktion fra jord til bord. Bliv overrasket og inspireret, når den skjulte tagfarm midt i byen inviterer op i naturen på rundvisninger, workshops og fællesspisning i drivhuset.

Besøg Gro Spiseri på Østerbro eller på deres hjemmeside, Instagram og Facebook.

Hos Gro Spiseri er der ikke langt fra storbyens larm til landlig idyl. På toppen af Nellemannhuset ligger den lille restaurant nemlig som en del af ØsterGRO, der er Danmarks første tagfarm. Blandt frodige plantekasser og klukkende høns kan du få en pause fra det travle byliv, og give dig hen til sociale og sanselige madoplevelser af høj gastronomisk kvalitet.

Gro Spiseri afholder løbende fællesspisninger og helaftensarrangementer, hvor det sociale samvær og kærligheden til lækre naturlige råvarer er i centrum. Menukortet blomstrer af smagfulde retter med fokus på økologiske, sæsonbestemte råvarer fra lokale producenter, fiskere og jægere. Udover at være en økologisk restaurant er Gro Spiseri også en platform for vidensdeling og formidling omkring lokal fødevareproduktion med omtanke for naturen. Sammen med ØsterGRO arbejder tagfarmen på at give bymennesker jordforbindelsen tilbage, og bringe dem i kontakt med de naturlige processer, der ligger til grund for, at vi kan få god frisk mad på tallerkenen!

Adresse: Æbeløgade 4 (på taget), 2100 Kbh Ø
Kontakt: www.grospiseri.dk

Torsdag til mandag byder Gro Spiseri op til spisning om langbordet i drivhuset, hvor der serveres 5-retters middage til 400 kr.. Missionen med fællesspisningerne bunder i et ønske om at nedbryde barrierer mellem individer, og gennem sociale madoplevelser at bringe folk tættere på hinanden med god mad som omdrejningspunkt. Hver første mandag i måneden afholdes også en 2-retters vegetarisk middag til 175 kr..

 

Fællesspisning er også et koncept, der er med til at minimere madspild, da Gro Spiseri på forhånd kender antallet af gæster. Tæt på 100% af restaurantens forbrug opnås på denne måde, og er der rester i overskud genanvendes disse i restaurantens effektive kompostsystem, der kombineret med farmens høns, sikrer en bæredygtig genanvendelse af affaldsprodukter.

 

Selve restauranten ligger i det lille hyggelige drivhus med udsigt til tagfarmen og Østerbros tage. Udover at producere økologiske afgrøder til ØsterGROS medlemmer, har tagfarmen også bier, høns og kaniner, som du kan møde under dit besøg.