GOGREEN KRITERIER – HVOR GRØN SKAL DU VÆRE?

Grøn garanti – hvornår er virksomhederne grønne nok til at være med i GoGreen? Se her, hvilke kriterier, virksomhederne skal leve op til.

Bæredygtighed er en mangfoldighed af muligheder, og betegnelsen dækker over mange indsatsområder. Det er umuligt at være 100% bæredygtig, og derfor har vi i GoGreen sat en grænse ved 60%. For at være en del af GoGreen-netværket skal minimum 60% af virksomhedens kerneydelse være bæredygtig inden for miljø, klima og/eller mennesker.

GoGreen certificerer ikke virksomheder, men læner sig op af eksisterende mærkningsordninger udstedt af blandt andet Svanemærket, Økologisk Landsforening, Demeter, Fairtrade-mærket og GOTS-certificering.

GoGreen screener alle virksomheder i netværket for at sikre, at de gør det, de siger. Lever en virksomhed endnu ikke op til kriterierne, hjælper vi gerne i gang.

Grønne virksomheder. Virksomheder, der serverer eller sælger minimum 60% miljømærkede produkter/råvarer. Fx økologiske, biodynamiske eller produkter, der er bæredygtigt produceret uden skadelig kemi.

Grønne produkter. Indeholder minimum 90% økologiske, naturlige og usprøjtede ingredienser og er fremstillet efter bæredygtige principper. Gælder alle produkter – både dem du indtager, tager på eller smører dig ind i.

Klimavenlig mad. Virksomheder, der serverer plantebaseret mad, hvor minimum 60 % er økologisk/biodynamisk eller virksomheder, der har fokus på lokale råvarer eller madspild (minimum 60%).

Tøj, tekstiler og brugsting. Butikker med minimum 60% miljømærkede produkter, der er produceret med respekt for miljø og mennesker. Fx GOTS-certificering, Fairtrade eller tekstiler af organiske og ikke-sprøjtede naturmaterialer.

Redesign og genbrug: Butikker med tøj, brugsting og møbler designet af materialer, der har været brugt før; upcycling, genbrug, vintage, second hand, retro, bytte- og delekoncepter. Minimum 60% af produkterne i butikken eller 90% af det designede produkt.

Grønne frisører. Verdens eneste miljøcertificering for frisører. Her er det bl.a. ikke tilladt at bruge en række særligt skadelige kemikalier, som ellers er tilladt, fx PPD, PTD, MI og parabener. Frisører uden Grøn Salon-certificering kan også blive medlem, men skal leve op til samme kriterier som Grøn Salon.

Social ansvarlighed og mennesker i centrum. Virksomheder, der hjælper samfundets udsatte, fx ved at ansætte mennesker med psykiske/fysiske handicap eller sende overskud videre til godgørende formål.

Energi og klima Virksomheder, der reducerer CO2-udledning gennem lys, varme, vand, drift, transport eller har en indkøbspolitik, der tilgodeser energi og klimaindkøb.

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan du bliver medlem, så ring eller skriv til os.

Kontakt Pia på telefon: 40 52 81 81.