BÆST

Nænsomt, kompromisløst – og en stenovn på 500 grader

Besøg Bæst på Nørrebro eller på deres hjemmeside.

Bæst er rustik og stemningsfuldt på én og samme tid – kendt for det hjemmelavede charcuteri og pizzaerne, der er tynde og sprøde, lavet af lokalt, surdejs-gæret mel. Og efter en tur i den bragende 500 grader træfyrede brændeovn fra Napoli er en pizza ret lækker at sætte tænderne i. Er du nattesulten er Bæst også et af de få steder i byen, hvor du kan få ordentlig mad efter kl. 22.

Mozzarellaen er i særklasse. Mere klart kan det ikke siges. Fremstillet dagsfrisk på 1. salen af mælk fra egne køer. Charcuteri er også noget, kokkene selv laver på det bedste økologiske svinekød – hele overetagen er et stort værksted for kreativitet, håndværk og gastronomi.

Lige så nænsomt som råvarerne bliver behandlet, lige så kompromisløst går Bæst’erne til værks, når det gælder håndværk, kvalitet og økologi. Bæst arbejder kun med leverandører, der selv er økologisk certificerede og deler en fælles interesse om at udvikle det økologiske råderum.

Kompromisløsheden bliver synlig i råvarevalget, og som de selv skriver: “Kan vi ikke få en råvare i økologisk kvalitet, søger vi altid at ændre vores menu, så den matcher de økologiske råvarer, vi har eller kan få, før vi køber erstatningsvarer i ikke-økologisk kvalitet. Det giver fokus på de varer, der rent faktisk er tilgængelige og fjerner behovet for konventionel erstatning.”

Med en samlet økologiprocent på over 90 har Bæst det økologiske spisemærke i guld, uden at priserne er flyvende af den grund.

Adresse: Guldbergsgade 29, 2200 København N
Kontakt og åbningstider: www.baest.dk

mozarella

Bæst laver alt helt fra bunden og mozzarellaen håndstrækkes hver dag og serveres blot et par timer gammel. Deres mozzarella, ricotta, mascarpone og burrata indeholder ikke meget andet end lokal mælk og pertentlig håndværk.

 

pizza

Pizzaerne er lavet på en blanding af lokal og italiensk stenformalet mel og er nænsomt surdejsgæret.

 

bæst kost

På Bæst arbejdes der seriøst med økologi og de bruger derfor kun råvarer der er økologisk certificeret eller på vej til at blive det.

 

Fotos: Per-Anders Jørgensen

Du finder Bæst her: