Backe Vin – økologisk og bæredygtig vin i alle farver

Rød, hvid eller rose? Hos Backe Vin kan du få grøn vin i alle farver. Fælles for dem er, at de er økologiske, biodynamiske eller produceret efter bæredygtige principper.

Besøg Backe Vin i Helsingør eller på deres hjemmeside og Facebook.

“Vi har ikke arvet jorden af vores forældre, vi låner den af vores børn”. Et citat, Kim Backe har taget til sig og gjort til ledetråd for sin hyggelige vinbutik i centrum af Helsingør. Faktisk fylder citater i det hele taget en del i butikken, så der lidt at blive inspireret af, når du snuser rundt efter god vin.

I følge Kim Backe findes der alt for mange ligegyldige, pæne og polerede vine på markedet, og det er livet for kort til. “Hellere et godt glas saftevand end et dårligt glas vin”, er en anden leveregel. Derfor er al vin på hylderne valgt med omhu – ofte hos de mindre vingårde, hvor passionen for kvalitet vægter højest, og du kan smage vinbondens personlige fingeraftryk.

30 – 40% af udvalget er certificeret efter de gængse øko-mærkninger, og resten er produceret efter økologiske og bæredygtige principper. Det eneste de mangler er det sidste stempel, men da dette i nogle lande koster mellem 250.000 og 500.000 kr., er det en udgift, mange af de små vinbønder ikke har råd til at betale.

Adresse: Bjergegade 1.c, 3000 Helsingør
Kontakt og åbningstider: www.backevin.dk

Der kommer flere og flere kunder i butikken, der spørger efter økologisk vin. Derfor bliver der også hele tiden flere økologiske vine at vælge imellem. Også økologisk rosé kan du få i litervis og i en vifte af lyserødlige nuancer.

 

I den farverige butik finder du også alverdens alkohol og tilbehør til dine drinks. Det er selvfølgelig muligt at smage på varerne, inden du beslutter dig, så du kommer hjem med den helt rigtige flaske.

 

Når vejret er til det, kan du også slå dig ned med et glas vin udenfor butikken og nyde den summende gågade midt i Helsingør.

Du finder Backevin her: